Diagonala scarii spirituale

Rabash, Shlavei HaSulam (Pasi pe Scara), “Ce inseamna cand scara sta pe diagonala in munca”: Scara trebuie intotdeauna sa stea inclinata chiar si in lumea fizica. Cand capul unei persoane „atinge raiul”, el trebuie de asemenea sa” paseasca pe pamant”. Chiar si asa, acestea sunt doua forte opuse si, totusi, nu atat de departe una de alta. Si asta inseamna ca trebuie sa muncim pe doua linii, care se mai numeste „diagonala”.

Nu conteaza ce anume se trezeste in cineva, munca sa este sa aiba o atitudine corecta fata de greseli si sa le corecteze in loc sa le ascunda. Prin asta el va realiza urcarea ‘’pe diagonala’’ pe o scara inclinata, care inseamna combinatia potrivita a celor doua dorinte si unde se stabileste dorinta de a darui peste dorinta de a primi.

Impulsuri negative se trezesc in noi : ura, pofta trupeasca, invidia, vanitatea si respingerea. Sunt consecintele spargerii, iar natura noastra consta doar in ele. Toate aceste proprietati trebuie sa se transforme in factori care sa mareasca dragostea fata de fiintele create in inimile noastre. Avansam tocmai cu ajutorul lor, corectandu-i.

Evident, omul trebuie sa combine eficient Bina si Malchut, justitia si mila, in interiorul sau. Totul trebuie sa fie echilibrat din cele doua parti, stanga si dreapta fara sa devieze, in concordanta cu nivelul sau si nivelul celorlalti.

Astfel, munca noastra este sa examinam raul care se manifesta fara sa il acoperim, sa il punem ‘’la culcare’’, si sa acoperim sau respingerea sau atractia fata de cei din jurul noastru care ne induc asta ; altfel, nu faci munca spirituala, nu incerci intotdeauna sa te pastrezi in daruire (dragoste) peste respingerea (primire) celorlalti (‘’aproapele’’).

Trebuie sa combinam corect proprietatile opuse din ‘’pe diagonala’’, fara sa ne fie teama de ele. Omul nu poate face asta de unul singur, el cere corectia, si  vede cand Creatorul face aceasta combinatie pentru el.
Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 1/6/2011, “Ce inseamna cand  Scara sta in diagonala in munca”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: