Diferenta intre misticism si stiinta

Stiinta traditionala doreste sa patrunda in materia Lumii Spirituale prin materia fizica, examinand lumea noastra cu cele cinci simturi si asistentul lor, mintea. Totusi, acest lucru e imposibil, dintr-un motiv simplu: materia lumii noastre e perceputa cu conditia ca perceptia noastra sa ramana egoista. Intre timp, materia spirituala poate fi simtita doar prin calitatea daruirii.

Cu alte cuvinte, nu exista o legatura intre aceste calitati; e precum apa si focul – nu exista intelegere intre ele. De aceea descoperirea Lumii Spirituale e descrisa de versul, “Am muncit si am gasit.” Daca o persoana se straduieste, activeaza un sistem care apoi ii va oferi calitatea daruirii. Atunci incepe a intelege ce este aceasta. Totusi, pana atunci, orice discutie despre Lumea Spirituala ramane lipsita de sens pentru el.

Cata vreme existam in dorinta egoista, nici o cercetare nu ne va permite intelegerea Lumii Spirituale sau a sufletului. Pentru a reusi asta, trebuie sa ne schimbam mai intai insusirile intr-unele altruiste. Daca incerci sa cercetezi lumea in care existi fara a te schimba, intri pe taramul misticismului. Cazi in pericolul definirii spiritualitatii in mod incorect, crezand ca nu e daruire, ci un fel de aventura “extraterestra”.

Doar calitatea daruirii poate fi “extraterestra” pentru ca singurul lucru care exista in lumea noastra e materie- calitatea primirii. Lumea Spirituala inseamna daruire si iubire, care exista deasupra egoului nostru. Existenta ei nu e conditionata de calitatea vie sau moarta a trupurilor noastre fizice, pentru ca nu e conectata deloc la trup. Nici nu depinde de gradul de evolutie a mintii noastre.

Totul depinde doar de prezenta calitatii de a darui in dorinta noastra, si aceasta calitate poate fi atinsa doar folosind metoda Kabalei, intrucat ne permite sa atragem Lumina Corectarii – calitatea daruirii din urmatorul grad, Forta Superioara.

Prin urmare, a studia lumea “spirituala” inainte de a obtine calitatea daruirii, e misticism, pentru ca e gata construita. Kabbalah pe de alta parte, e stiinta. In masura in care atingi calitatea daruirii din interior, poti examina tot ce se intampla in celelalte calitati de a primi si a darui.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed