Diferite unghiuri ale celor trei linii

562.01Zohar pentru toți, VaYetze [Și Iacov a ieșit], punctul 15: Solomon a făcut trei cărți, care corespund celor trei linii: Cântarea Cântărilor este o interpretare a liniei drepte, Hesed; Ecleziastul [Kohelet] este o interpretare a liniei stângi, Gevura; iar Proverbe este o interpretare a liniei de mijloc, Tifferet.

Întrebare: Știm că linia de mijloc vine după constatarea liniilor dreapta și stânga. Și conform cronologiei, Kohelet (linia stângă) a fost scris ultima. De ce?

Răspuns: Sincer, am multe răspunsuri la acest lucru. Aceste linii intră în om și sunt realizate în el în combinația lor completă. Toate vin de sus: stânga, dreapta și cea de mijloc.

Cea mai înaltă Sefira, Keter ,este linia de mijloc. Hochma și Bina provin din ea. Keter este deasupra, Hochma și Bina sunt deasupra. Apoi de la Keter, Hochma și Bina, aceste linii coboară până la DAAT. Și coboară până la Hesed și Gevura. De la DAAT, coboară în jos la Hesed și Gevura și apoi împreună la Tifferet.

Aici, există o confluență a celor trei linii atât de sus în jos, cât și de jos în sus și, în general, încât nu poți spune care dintre ele apare înainte și care după.

Nu poți defini o linie fără cealaltă: dreapta fără stânga, stânga fără dreapta și cea de mijloc fără amândouă. Adică, toate cele trei linii sunt incluse una în alta. Acest lucru se repetă de multe ori în Cartea Zohar. Deci, aveți trei linii în dreapta, trei linii în stânga și trei linii în mijloc.

În plus, linia de mijloc vine mai întâi și apoi dreapta și stânga în același plan. Și apoi din nou linia de mijloc și dreapta și stânga în același plan. Se intersectează nu numai în linii, ci și în niveluri.

Prin urmare, vorbind despre ceea ce vine primul sau al doilea în infinit, în eternitate, în perfecțiunea Creatorului, nu există așa ceva. În lumina directă va arăta ca un singur lucru, în lumina reflectată va arăta exact opusul.

Dacă se manifestă cu linia dreaptă, cea stângă va arăta diferit. În linia stângă, linia dreaptă va arăta diferit. În cele din urmă, totul depinde de observator pentru că atunci când perfecțiunea și armonia absolută sunt în fața ta, atunci cu proprietățile tale vei vedea lucruri complet diferite de fiecare dată și vei fi mereu în opoziție și contradicții.

Iar starea permanentă, eternă, perfectă vine ca o sinteză. În ea, nu mai există nicio linie dreaptă, stângă sau mijlocie și ordinea lor specifică.

Astfel, atunci când un cabalist urcă, el nu are o cerere internă clară că ar exista mai întâi linia dreaptă și apoi stânga, deoarece, în funcție de propria schimbare, intră imediat în perspective diferite. Prin urmare, o astfel de întrebare este inadecvată.

Comentariu: Dar această întrebare poate fi adresată, de exemplu, de oamenii de știință dacă încep să citească Cartea Zoharului.

Răspunsul meu: Cu raționamentul lor corporal, vor fi, desigur, foarte confuzi, dar acest lucru este bun. Vreau să le spun ascultătorilor și telespectatorilor: „Chiar dacă sunteți confuzi, citiți oricum Cartea Zoharului, indiferent ce înțelegeți. Citind, deja stimulați lumina superioară, acest câmp informațional în care existăm. ”

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: