Diferiti fizic, dar egali in spiritualitate

Intrebare: Femeile pot disemina Cabala prin muzica si cantece asemenea barbatilor?

Raspuns: Pe masura ce lumea avanseaza spre spiritualitate, vor fi mai putine diferente intre barbati si femei. Vedem cum marea egalitate in spiritualitate exista in natura – de fapt noi acum ne apropiem de unitate.

De ce aspiratia spre egalitate intre barbati si femei a fost dintr-o data descoperita in secolul XX? Pentru ca natura ne conduce inspre unitate, iar in unitate suntem egali. Deocamdata se intampla la nivelul material, pana cand incepem sa ne ridicam la nivelul spiritual.

Trebuie sa aparam egalitatea dintre barbati si femei, ceea ce este ceva ce nu putem face in lumea noastra. Nu ar trebui sa facem confuzie crezand ca intre calitatile noastre este semnul egalitatii, ci mai bine sa le vedem unicitatea. Daca nu reusim sa vedem aceasta diferenta, nu vom putea crea conectarea corecta.

Natura este divizata in mod corect in doua sexe si nu putem ascunde acest fapt. Trebuie doar sa gasim conectarea corecta, asa cum explica intelepciunea Cabalei.

In viata noastra de zi cu zi nu stim cum sa facem asta. De aceea facem atat de multe greseli prostesti care duc la destramarea familiilor, si fiecare persoana merge unde vrea. Dar in timp, incepem sa tragem concluzii in urma acestor greseli.

In spiritualitate avem o metoda precisa: Dorinta femeii trebuie sa impinga barbatii. Femeile iau parte la studiu si diseminare. Mai mult, partea femeii in diseminare este mai mare decat a barbatului pentru ca diseminarea se aseamena cu nasterea, insemnand ca este cu deosebire specifica femeii.

Probabil ca barbatii fac mai mult, in timp ce femeia face mai multa munca de pregatire. Femeia pregateste in timp ce barbatul merge la vanatoare sau descopera noi continente si asa mai departe. El face asta astfel incat sa ii poata oferi si crea femeii o noua viata.

De aceea, atat barbatii cat si femeile trebuie sa participe la circulatia Cabalei. Nu pot nici macar sa imi imaginez cum am putea exista astazi fara femei. Sunt multe femei care ma ajuta in munca si ajutorul lor este mai important decat al barbatilor. Depind de femei mai mult decat de barbati. Aceasta este o forta care este dedicata, consistenta si de neinlocuit.

Daca vad ca femeile sunt implicate in ceva, sunt increzator in rezultat. Dar daca doar barbatii sunt implicati, este sub semnul intrebarii! In orice caz, nu este nici vina nici meritul nimanui; sunt pur si simplu parti care trebuie sa se completeze unele pe celelalte. Un barbat este intotdeauna in cautarea a ceva nou; de aceea, el nu este consecvent. O femeie este mai stabila, ceea ce impiedica dezvoltarea sa personala. Dar prin unitatea dintre noi o facem sa functioneze.
Din  Lectia 2 WE! Conventia din 4/2/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: