Divizarea Muncii Spirituale

Baal HaSulam: „Arvut, (Garantia Reciproca)”: Si de indata ce intreaga natiune a consimtit in unanimitate si a spus, „Vom face si vom auzi,” fiecare membru al Israel a devenit responsabil de faptul ca nimic nu va lipsi unui membru al natiunii. Doar atunci au devenit demni de a primi Tora.

Ni se cere sa corectam vasul general, dorintele care acum par a fi detasate, straine si chiar opuse una alteia. Inainte, Lumina i-a dus catre corectie si unitate insa, acum, datorita spargerii, ii separa, ii duce catre opozitie, cearta, violenta, etc. Noi avem nevoie ca Lumina sa vina sa corecteze si sa conecteze aceste dorinte.

Noi nu stim cum sa le corectam, cum sa punem la un loc partile sparte ale vasului, pentru ca nu stim dinainte cum ar trebui sa arate vasul si nu putem face decat presupuneri. Noi cerem, intrebam, si Il evocam pentru ca El sa faca corectia.

Un om nu se poate corecta pe sine. Noi ne ridicam permanent la un nivel mai inalt, insa poate fi copilul mai destept decat mama sa? Prin urmare fiecare ascensiune este insotita de o cerere, iar superiorul face in schimb actiunile necesare si ne ajuta sa ajungem la urmatoarea stare.

Exista o cerere din partea noastra si o munca din partea superiorului. De aceea este numita „munca Domnului.” El este cel care munceste iar munca mea este sa cer.

Daca suntem in permanenta atenti la aceasta diviziune, economisim multa energie si nu suntem confuzi. Trebuie sa fim siguri ca facem si sa nu uitam asta. De obicei vrem sa actionam noi insine, in timp ce de fapt actiunea noastra este de a ne pregati pentru munca Sa, de a face actiuni si apoi a constata ca suntem neputiinciosi. Baal HaSulam spune: „Nu exista un moment mai fericit in munca persoanei decat acela in care persoana constata, disperata, care sunt de fapt propriile puteri.” O persoana ar trebui sa inteleaga faptul ca Creatorul, Forta superioara, il poate corecta, iar asa se intampla mereu.

Misiunea noastra este dificila, dar nu intamplator: sa devenim ca „un om cu o singura inima”, sa ne unim; cum se poate face acest lucru? Acestea sunt iluzii care ne pot duce doar la criza si dezamagire, la un colaps chiar mai mare decat acela pe care l-am vazut de exemplu in URSS. Chiar asa este, daca ne folosim de mijloacele gresite, de programul gresit. Insa metoda Cabalei ne furnizeaza un plan natural care este condus de natura insasi: Viata voastra nu trebuie sa fie rea, trebuie doar sa descoperiti, sa identificati ca sunteti intr-o stare rea. Este suficient pentru a cere o schimbare si veti primi starea urmatoare.

Deci munca noastra este simpla. Daca noi ne adunam si muncim in conformitate cu legea garantiei reciproce, misiunea devine mai usoara. Noi descoperim raul si in acelasi timp noi descoperim binele, adica sursa si mijloacele pentru a face schimbarea. Tensiunea dintre acesti doi poli ne ajuta sa avansam spre corectie; noi ne predam Luminii care Reformeaza si care face aceasta munca.

Viata reala, ascensiunea reala, va fi revelata prin permanenta apropiere de oameni, in cercuri comune, in discutii, impresii, entuziasm si in ajutorul reciproc. Astfel noi vom descoperi eficacitatea maretiei starii daruirii reciproce, si vom activa Forta superioara care face aceasta munca. Se spune: „Acela care este in pace cu Cerurul, este in pace cu noi.” Aceasta este ordinea actiunilor.

Din partea a 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 30/05/2012, “Arvut (Garantia Reciproca)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed