Doar un gand

Trebuie sa fim concentrati  pe un singur gand: unirea dintre noi. Noi invatam totul de la natura din moment ce nu exista nimic artificial in Kabbalah. Cabalistii  cauta fizica lumii superioare. Ei reveleaza legile ei si ne explica ce se intampla cu noi.

Ei dezvaluie aceea ca, in lumea spirituala noi suntem toti conectati, nu prin corpul fizic ci prin legaturile interioare. In aceasta lume materiala fiecare dintre noi are o scanteie a acestei conexiuni, o mica dorinta pentru spiritualitate.

Dorinta pentru spiritualitate a fiecarei persoane este plasata in egoul ei, si din acest motiv este numita “ punctul din inima.” Acest punct este inconjurat de intunecata inima egoista, si de aceea eu nu simt ca scanteia mea vrea sa se conecteze cu oricare alte scantei.

Daca am fi putut vedea in lumea spirituala, gradele spirituale, noi am fi descoperit ca toate scanteile noastre sunt conectate impreuna si devin un Kli general sau o dorinta. La un nivel spiritual chiar mai inalt, aceste scantei sunt chiar mai mult conectate, iar in locul  Luminii Nefesh, sufletul este umplut cu Lumina Ruach. Iar la un grad  mai superior, sunt conectati si mai puternic, si din acest motiv ating Lumina Neshama, si tot asa..

Nu exista nimic decat conexiunea acestor scantei care deja exista in noi! De aceea  intelepciunea Kabbalei se adreseaza lor in particular. Gandurile noastre ar trebui sa fie centralizate doar la felul cum putem conecta dorintele noastre pentru spiritualitate. Daca reusim fie chiar si intr-o masura mica, vom atinge revelatia Creatorului asupra creaturilor Sale.

Trebuie sa intelegeti ca aceia care au scapat din Egipt nu au fost mai buni decat noi. Aceasta este o evadare din egoism, de sub Faraon, in intuneric si indoiala, impreuna cu femei, copii, cei in varsta, si sclavi. Aceasta este exact starea noastra si nu exista o asemenea persoana care nu este potrivita pentru aceasta. Este cu putiinta sa se obtina aceasta.

Totul depinde doar de eforturile noastre. La urma urmei, singura actiune libera pe care o putem intreprinde este  sa fim inspirati de mediul inconjurator.

Eu sunt responsabil de mediul meu inconjurator. Doar eu il pot compune, nu Creatorul. Daca dezvoltam o dorinta de a ne conecta cu totii si de a primi influenta mediului, asta ar face treaba sa mearga! “ Vom face si vom auzi” !

Din Lectia 1, Conventia mondiala de Kabbalah 11/09/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: