Doctorul care te tratează de egoism

Întrebare: Cum să-mi eliberez inima de egoism astfel încât Creatorul să domnească acolo?

Răspuns: Nu putem face nimic de capul nostru – asta trebuie să fie clar fiecăruia. Despre asta este scris: „Întoarce-te catre Stăpânul care m-a făcut!” Munca noastră nu se referă la corectarea noastră, ci la studierea procesului de corecţie şi astfel să realizăm necesitatea acesteia,  cât de corupţi suntem , şi astfel  să cerem corecţie.

„Doctorul inimilor sparte” este Creatorul, nu noi. De aceea, avem nevoie doar să revelăm spargerea noastră, fie prin studiu şi uniune, fie pe calea suferinţei. Această ultimă cale include şi bombardamentele care au lovit sudul Israelului în ultimele zile şi criza financiară prin care trece lumea şi valurile de proteste care zguduie multe ţări.

Orice probleme referitoare la sănătate, de la general la particular, pâna la cea mai mică parte, toate provin dintr-o lipsă de corecţie. Nu există nicio altă cauză în afară de asta. Şi dacă ne trezim la cea mai uşoară înţepătură de Sus, şi putem avansa datorită ei, mulţumim Creatorului pentru o astfel de trezire şi care nu cere lovituri mai puternice.

Este scris „Creatorul dojeneşte pe cei drepţi la o distanţă de un fir de păr”. Asta înseamnă că ei iau cea mai mică problemă şi o conectează direct la sursă şi realizează că vine de Sus. Această apropiere sensibilă faţă de toate senzaţiile primite este de ajuns pentru ei ca să înceapă corecţia în avans.

Dar, dacă nu dăm atenţie la cel mai mic indiciu trimis de Sus, scenariul este următorul: o mamă care vrea cu blândeţe să înveţe ceva pe copilul mic, iar el nu îi dă atenţie; ea este forţată să-l preseze din ce în ce mai puternic, uneori chiar îi dă o palmă, pentru a obţine de la el reacţia corectă.

Într-adevăr, egoul trebuie avertizat cumva fiindcă altfel va răni. Şi avem nevoie să adăugăm chiar şi un pic de durere pentru noi înşine pentru a ne obliga să fim atenţi fiindcă lucrăm împotriva dorinţelor noastre egoiste.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 8/21/ 2011 „Şamati 9”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: