Domeniul unicului

Rabash, Scrisoarea 42: Atunci când fiecare s-a auto-anulat și se gândește doar la Creator, ei nu mai au rațiune privată, deoarece nu mai există opinii particulare, toți indivizii se anulează și intră în domeniul unicului.  

Principalul lucru este includerea; includerea aduce vasul general la starea corectată și, în plus, mărește vasul, de 620 de ori. Ceea ce era doar conectat în sistemul lui Adam HaRishon (primul om) mai înainte de păcat, a devenit ceva mult mai mare. Nu este aceeași materie și nici același ”pământ” inițial, cu toate acestea el devine similar cu Creatorul în toate privințele.

În ceea ce privește intensitatea, care este de 620 de ori mai mare, aceasta reflectă o ridicare calitativă care nu poate fi descrisă în cuvinte. Parcurgem un proces de creștere și trecem de la faza de ființe create la Creator, ridicându-ne astfel la nivelul Celui care dăruiește.

Aceasta nu înseamnă că, de acum înainte voi cuprinde întreaga lume în percepția mea; nici măcar nu este vorba despre lumea aceasta, ci despre niveluri total diferite. Mărimea primului nivel spiritual nu se poate măsura cu lumea noastră, nici ca înălțime și nici ca intensitate.

Totul este dobândit doar prin includere, atunci când eu îi împlinesc pe prietenii mei și ei mă împlinesc pe mine. Nimeni nu se poate ”umple” singur, doar alții o pot face și doar de la ei va primi el împlinirea.

Din Lecţia zilnică de Kabbalah Lesson 7/05/13, Pregătire pentru St. Petersburg Convention

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: