Dorind Sa Fiu Ca Si Creatorul Mai Presus De Orice

Zohar, Capitolul Behukotai (In legea mea) paragraful 24:…Asta este asa pentru ca justitia un este nici corecta si nici completa,  dar in dreptate asa cum este scris –In dreptate veti fi asezati. Asta a fost spus la Adunarea Israel, Malchut,  care este implinit numai prin dreptate, dupa cum este scris –Si faceti acestea, care sunt facute prin trezirea celui de mai jos.

Ce face MAN, cerea, lacrimile, mila, portile lacrimilor si rugaciunea, ce inseamna? Astea toate inseamna ca vreu sa devin asemenea Creatorului. Este numai cu conditia da devin asmenea Creatorului, numai un singur lucru cer, sa trezesc Zeir Anpin, si astfel El influenteaza pe Malchut.

Numai atunci cand cei de mai jos vor sa fie ca cel Superior, Superiorul isi poate exercita influenta spre urmatorul grad dandu-i putere si intelegere a ceea ce inseamna Superior. Dupa toate astea, ce altceva poate da cel Superior? Creatorul are doar desavirsirea si El poate numai sa transmita gradele acestei perfectiuni catre noi, treptat si in acord cu starea in care suntem.

Asta este motivul pentru care nu avem ce intreba pe Creator, in afara de oportunitatea ca in mod gradat sa devenim ca El, unde tot timpul insusirile noastre devin echivalente cu gradul superior. El nu are ce sa ne dea noua in afara de corectie. Noi intr-adevar dorim sa devenim ca El ; asta este legatura noastra cu Creatorul.

In consecinta, aceste toate alte strigate, lacrimi varsate in lume nu duc la nimic. Uitandu-ne inapoi in istorie putem vedea ca nu ajutata. Singurul lucru cu efect imediat este atunci cand dobindesc punctul de cotitura. Incepand cu acest punct, prin care vreau sa fiu ca si Creatorul, atunci cand cu precizie stabilesc cine este El, ce reprezinta El, ce imi lipseste, pentru ce trebuie, cu adevarat sa ma straduiesc, si cand transform dorinta mea intr-una ca a Lui – asta este ceea ce numesc rugaciunea saracului, lacrimile, portile lacrimilor si milostenie.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed