Dorindu-ti o semnatura buna in Cartea Vietii

Klipat Noga este o stare de jumatate bun/jumatate rau, si este o stare foarte fragila si stresanta. Este ca si cum o persoana sta in balanta intre a face o crima grava sau, din contra  o actiune foarte buna prin care sa primeasca ajutor. Cu toate acestea, el se leagana inainte si inapoi, in imposibilitatea de a se rezema intr-un fel sau altul. Este ca si cum ar fi impartit in doua, fara taria de a efecuta alegerea finala, necunoscand pe ce parte sa puna ultimul bob.

Pe de o parte, este incapabil sa-si respinga egoul, care este o imensa dorinta de placere si intreaga sa posesie egoista. Pe de alta parte, intelege ca daca nu se elibereaza de el acum, cu ajutor de Sus, nu va fi capabil sa treaca in partea cealalta si sa intre in lumea spirituala. In acest fel, el sta la limita, nestiind in ce parte sa o ia. Este ca un cavaler la o rascruce. Aceasta este starea in care cineva trebuie sa ia o decizie.

Aici, numai grupul, numai Lumina Superioara poate ajuta o persoana sa ia in final o decizie si sa se puna ea insasi in mainile Celui de Sus, trecand la daruire prin credinta deasupra ratiunii. Rugaciunea aici nu este indreptata spre ajutor, pentru ca asta ar insemna ca persoana a luat deja o decizie. Rugaciunea este despre starea in care este incapabila sa aleaga. Aceasta stare este inceputul anului sau inceputul unei noi schimbari.

Pe de o parte simtim ca suntem pacatosi, iar pe de alta ne lipseste puterea de a respinge toate aceste calitati si stari egoiste. Suntem incapabili sa ne imaginam cum este posibil sa traim fara ele sau cum sa facem un pas ca sa ne ridicam deasupra lor. Numai Lumina Superioara care vine la noi in timpul acestei stari ne ajuta sa luam o decizie si ne ridica la credinta deasupra ratiunii (daruire deasupra receptiei). Atunci incepe Anul Nou pentru noi si aceasta e numita o buna semnatura in Cartea Vietii.

Lumina Superioara, Creatorul, isi pune semnatura in cartea vietii pentru noi si garanteza unei persoane ca de acum inainte, acea persoana, va merge pe calea cea buna. Inainte de asta, cineva trebuie sa faca tot ce este in puterea lui pentru a ajunge la aceast moment, la aceasta alegere. Traducerea directa a Anului Nou (Rosh HaShanah) este inceputul schimbarilor sau capul schimbarilor. Ele trebuie sa se intample des pentru noi si intotdeauna sa fie pentru mai bine: catre Creator care este bun si face bine.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 8.09.10, Scrisoarea 67

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: