Dorinta si Lumina vor veni

Cartea Zohar este relevata acum pentru ca este sursa de putere care poate face toate corectiile si care ne avanseaza. La fel cum un tren sau o masina nu se pot misca fara electricitate sau benzina, nici noi nu putem avansa fara Cartea Zohar, care ne da energie, combustibil pentru avansare.

In plus, Zohar-ul ne dezvaluie unde suntem situati, cine suntem, unde avansam si in ce scop. Ne dezvaluie intreaga cale. In esenta, aceasta este Lumina care ilumineaza intregul spatiu care in inconjoara pentru ca noi sa vedem unde suntem. Zohar-ul este Lumina care ne da oportunitatea de a simti in inimi cine suntem si ce reprezentam, cum suntem aranjati, cum simtim, gandim si luam decizii. Lumina este cea care ne ilumineaza scopul, astfel incat sa intelegem unde avansam, cu ce viteza, ce se intampla si ce sa facem.

Zohar-ul este Lumina care da forta, Lumina care ne corecteaza, Lumina care ne avanseaza pe cale. Face totul . Totusi, trebuie sa trezim aceasta Lumina, si nu este usor. Dupa ce o trezim, nu mai este nimic de facut pentru ca ea stie cum sa aranjeze si sa aiba grija de tot. Noi trebuie doar sa o trezim.

Noi credem ca stiinta Cabalei cere de la noi, niste eforturi imposibile. Totusi, intreaga munca este de fapt, in mainile noastre. In fond, Lumina trebuie sa vina si sa ne influenteze. Aceasta Lumina se numeste Lumina Inconjuratoare, deoarece nu poate imbraca o persoana in mod direct, clar si deschis. Face asta indirect si noi simtim numai rezultatul actiunilor ei, si nu pe ea insasi.

Cu ce conditie este atrasa Lumina? Este atrasa conform legii echivalentei de forma sau a legii egalitatii. Lumina vine in masura in care eu doresc sa devin similar cu ea. Cum execut aceste actiuni pentru a deveni similar cu ea? Ceva care este numit grup a fost pus in fata mea, iar eu initial l-am urat. In aceeasi maniera in care sunt opus Luminii, sunt opus, de asemenea , acestui Kli (vas spiritual) numit grup.

Lumina ma afecteaza in aceeasi masura in care incerc sa ma unesc cu grupul, sa intru in el. Eu sunt situat dedesubt, sub grup, iar Lumina este in varf, deasupra grupului. Reiese ca lucrez la unitatea cu prietenii si, in masura in care ne unim, Lumina ne influenteaza si ne corecteaza. Ne uneste si, Lumina (Creatorul) este revelat in unificarea noastra.

Daca asta este situatia, atunci totul este in mainile mele. Lumina ma asteapta sa fac acest efort. Nu ma pot uni cu ceilalti; am doar nevoie de dorinta de a face acest efort. Apoi se va intampla.

De aceea, inainte sa citim Cartea Zohar, sursa cea mai puternica de Lumina Inconjuratoare, trebuie sa ma gandesc la faptul ca trebuie sa ma unesc cu ceilalti, pregatind astfel  vasul (Kli-ul), pentru Lumina care ne va suda impreuna si se va revela in el. De fapt Lumina este revelata numai in unificare, in locul vechii spargeri.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala, 3.09.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed