Doua Canale de Difuzare Cabaliste

Lumea este treptat scufundata in criza mondiala; totusi, o simpla persoana, asa numitul cetatean permisiv (numita lege), nu o simte. El nu vede mai mult decat ceea ce i s-a aratat la un anumit moment. Deci, cum ajungem la ei?

Intelepciunea Cabalei ne furnizeaza rezultate pe doua niveluri:

In primul rand, este atingerea Creatorului, in procesul in care noi descoperim forta eterna si perfecta. Noi ne unim cu aceasta pe masura ce o revelam si, facand asta, ne salvam pe noi insine de ingerul mortii; devenim asemenea Creatorului.

Pe masura ce dobandesc aceasta similaritate, nu mai simt ca apartin de ceva finit si imperfect. Acum, ii apartin Lui, chiar daca doar in felul in care samanta se agata de peretele pantecului. Acum, sunt in El. Acum, ma aflu la un grad mai inalt decat aceasta lume. Am atins eternitatea, perfectiunea, armonia si libertatea.

In al doilea rand, in aceasta viata corporala, am primit o metoda care imi ingaduie sa scap de nenorocirile care se apropie, treptat, si se manifesta in lume. In realitate, eu depind in mare masura de altii la nivelul acestei lumi. Din acest motiv, nu pot garanta ca studiul Cabalei ma va face sa ma simt confortabil. Asta pentru ca aici exist intr-o retea comuna care ne conecteaza pe toti.

Totusi, am beneficiul nivelului corporal in lucruri ca educatia din copilarie si atitudinea personala despre viata. Cabala ma ajuta in mod real in ariile in care imi pot influenta personal viata, aproape independent de altii.

In acest fel, sunt inzestrat cu avantaje pe care le pot simti chiar in primul an de studiu. Pot sa imi educ mai bine copiii, si inteleg mai bine decat altii viata. Insa, elementul cheie este realizarea Creatorului. Adica “ eliberarea de ingerul mortii”.

In mod firesc, este mai usor sa raman “Simon de la piata”, sa vand pepeni verzi, sa ma uit noaptea la fotbal in timp ce beau bere si sa fiu absolut orb la orice altceva. Care sunt planurile, cererile, si visele unei asemenea persoane? Raiul pentru el este un sir infinit de hamburgeri la gratar in fata unei imense plasme in care echipa sa castiga intotdeauna: Ochii sai sunt la ecran, mana  aprinde automat flacara. Nu putem explica nimic unei asemenea persoane. Este pe o alta lungime de unda.

Cabala “emite” pe doua canale: Unul pentru aceia care tind catre scopul vietii si sunt capabili sa inteleaga o noua abordare datorita acestei invataturi. Al doilea este de asemenea o comoara, pentru ca o persoana incepe sa perceapa mai profund lumea si descopera mecanismul care o conduce, precum si conexiunile din ea. Eavede obiceiurile si manierele oamenilor, natura universului, circuitul evolutiei, si gama de prioritati. Ii revelati o lume, sistemul global, si ea incepe sa inteleaga principiile dupa care aceasta actioneaza.

Acesta este un cadou foarte valoros. O persoana de pe strada este incapabila sa inteleaga ce se intampla, insa aici, ea incepe deodata  sa lege un lucru de altul, iar piesele separate se aduna in fata ochilor sai intr-o imagine frumoasa. El reveleaza lumea in care traieste si calea pe care a parcurs-o umanitatea pana la starea prezenta.

Nu intelegea aceste lucruri pana acum, traia in spatele unei cortine: “Aceasta este casa mea, slujba mea, mancarea mea si dormitorul meu”. Acum, persoana deschide ochii chiar inainte de a incepe in mod real sa se gandeasca la scop si la Creator. In acest fel devine uman la nivelul acestei lumi.
Din Lectia Zlnica de Cabala 5/13/2011, Ramchal, “Articolul Intelepciunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: