Două limbaje, o singură rădăcină

Dacă am simţit că ceva lipsea în congres, este doar pentru că noi nu eram pregătiţi, încă, şi acum trebuie să lucrăm la asta. Înseamnă că trebuie să atragem sentimentul conexiunii între noi, pentru a descoperi Creatorul (Lumina) în această conexiune.

Astfel, atât  mijloacele (Grupul) cât şi Tora (Lumina) ne vor duce la Creator, conform regulii „Istrael, Tora, Creatorul sunt Unul”.

Faptul este că, în vechiul Babilon, vorbeau aramaica, care, de atunci, este paralelă cu ebraica. Ebraica şi aramaica provin din aceeaşi rădăcină şi sunt două limbaje opuse. Un limbaj transmite informaţia prin vase şi celălalt prin Lumină: aramaica prin vase, dorinţe, în timp ce ebraica o face prin umplere. Nu există nimic altceva decât aceste două atribute şi astfel, aceste două limbaje există în paralel.

Talmudul din Babilon pe care toată lumea îl studiază astăzi este în aramaică, deoarece el tratează corectarea vaselor. Întregul Talmud este un sistem de corecţie al vaselor, dorinţelor, dar este descris ca stările naturii mineral, vegetal şi animal al acestor dorinţe. Totuşi, Tora (care vine din cuvântul Lumină) este în ebraică, deoarece ea vine de Sus. Asta înseamnă că Talmud vine de jos şi Tora de Sus.

Prima parte a cursului zilnic de Cabala, 21.07.2013, „Credinţa deasupra raţiunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: