Dragostea pentru prieteni este comoara noastra comuna

Trebuie sa treaca mult timp pana sa incepem sa vedem limpede si sa descoperim ca, daca poti aduna toate fortele continute in prieteni si le poti atasa de tine, acesta va fi vasul tau spiritual, organul senzatiei spirituale, cu care vei simti si intelege esenta vietii, care este mai presus de corpul fizic si exista in interiorul sufletului. O persoana va intelege principiul “iubeste-ti prietenul ca pe tine insuti,” atunci cand este  orientat exclusiv catre catre acest scop inalt. El va realiza ca, in esenta, prietenii sai, cu dorintele si aspiratiile lor pentru spiritualitate, pentru atingerea aceluiasi scop al creatiei, sunt parti ale propriului sau suflet.

Fiecare simte ca aspiratiile prietenului sau catre scopul spiritual sunt organe ale corpului sau spiritual. De aceea el intelege ca dragostea pentru prieteni este o legatura cu aspiratiile lor spirituale, din care fiecare dintre noi isi formeaza vasele sufletului sau.

Cand toti dobandesc “dragostea pentru prieteni”, strang dorinta tuturor de a atinge telul, ei isi dezvaluie propriul lor suflet; apoi ne unim toate aceste suflete impreuna. Astfel, se naste o legatura de incredere reciproca si care daruieste fiecaruia ceea ce are altul, al doilea, al treilea. In fond, fiecare este inclus in tot!

Exista o diferenta intre punctul meu de origine, din care am pornit, radacina sufletului meu, si restul dorintei primite de la prieteni. Dar, atat prima cat si cea de-a doua sunt forte ale sufletului meu. Aceasta regula se aplica la fel tuturor prietenilor: fiecare are aceleasi forte. Singura diferenta este ca fiecare relationeaza cu ceilalti din pozitia radacinii sale, a punctului sau de plecare.

Se dovedeste ca avem un vas comun (dorinta), o retea care ne conecteaza, cu care noi atingem telul dorit: iubirea pentru prieteni care leaga pe fiecare impreuna cu ceilalti. Prin aceasta, noi ne dezvaluim legaturile reciproce, o aspiratie numita daruire reciproca si forta generala denumita Creator. Aceasta este esenta vietii noastre si scopul creatiei.
Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 10/27/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed