Dragostea se ridică mereu deasupra urii

Nu putem avea dragoste fără ură. La urma urmei, iubirea este tocmai corectarea urii. Nu este o parte înnăscută în noi, dar trebuie să o construim pentru noi înşine. Aceasta în cazul în care porunca Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi vine: de la iubirea pentru fiintele create, trecem la iubirea pentru Creator.

Creatorul este suma tuturor formelor de iubire.

Întâi descopăr problema dorinţelor mele egoiste, Muntele Sinai al meu, muntele meu de ură, nava distrusă în întuneric profund. Este ceea ce numim Iluminarea lui Malchut şi este cu adevărat înfricoşător.

Apoi este necesar să corectez ura mea şi numai astfel ajung la iubire.

Nu există nicio dragoste independentă, nu există vase independente de dăruire. Este Lumina care Reformează pe care o atrag pentru a mă corecta. Eu nu părăsesc ura, eu o resimt încă si o corectez, ea este păstrată şi, mai sus, în loc de muntele de ură, construiesc muntele de iubire.

Astfel, vasul este construit, jos există grosimea iar sus există Masach şi lumina reflectată (LR) ceea ce înseamnă adeziunea. În partea superioară am modelat atitudinea mea faţă de Creator, toate intenţiile mele şi apoi îmi îmbrac ura cu Lumina Hassadim de mai jos. Apoi vine Lumina Hochma şi umple vasul.

Acest lucru se întâmplă de fiecare dată până la sfârşitul corecţiei. Ura, opusă Luminii, rămâne, altfel nu voi putea fii independent.

Întrebare: Acest lucru înseamnă că trebuie să vin la curs plin de respingere şi aversiune pentru a le depăşi ? Ce lipsă, ce defect ar trebui să aduc cu mine ?

Răspuns: Nu căuta ura. Nu trebuie sa veniţi cu o lipsă, ci cu iubire. Există un singur gol şi ceea ce este de-a lungul drumului nu este treaba noastră. Dacă ura este revelată, lăsaţi-o să fie revelată şi dacă nu este, atunci nu este. Eu vreau să fiu atras de un singur lucru şi dacă in proces descopăr în mine o incapacitate, lipsă de înţelegere, lipsă de cunoştinţe, etc… înseamnă ca e modul în care aceasta ar trebui să fie.

Eu vreau să fiu inteligent şi pe drum am descoperit că sunt încă prost. Dar am o aspiraţie pentru ceva total diferit. Așadar, în ciuda a tot, trebuie să mă concentrez asupra obiectivului final.

Partea a patra a lecţiei zilnice de Cabala, 17.12.2012, Înţelepciunea Cabalei si Filozofia

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: