Dragostea si Ura sunt doar la Un Pas Distanta

Intrebare: In stadiul corectat, ii voi iubi pe vecinul meu ca pe mine insumi. Dar dorinta lui in relatia cu mine va ramane in continuare sa “nu fie” dorinta mea?

Raspunsul meu: Nu stergem diferentele dintre noi; ne pastram toate dorintele. Este scris, “Iubiti-va vecinul ca pe voi insiva”, nu “nulificati-va si dispareti”.

“Ca pe tine insuti” implica profunzimea dorintei fiecare persoane care ramane intre noi, diferentele noastre si ura deasupra carora ne ridicam, precum peste muntele Sinai (Sina -Ura). Ne folosim egoul, intreaga profunzime a egoismului, pentru a o transforma in daruire. Daca ne-am elimina dorintele, nu am mai avea deasupra a ce ne ridica.

Asadar, nu ar trebui sa distrugem nimic in noi. Chiar si cele mai rele calitati trebuie sa ramana. Doar le adaugam corectia fara sa cream nimic noi; pur si simplu folosim ceea ce exista in noi initial. Pana la Lumea Infinitului, crestem prin gradele dorintei noastre egoiste, transformand-o in daruire.

Putem cadea in orice moment, precum este scris, “Nu credeti in voi pana la moarte (moartea egoismului)”. Daca pierdeti ecranul, veti cadea inapoi intre dorinte, caci ecranul va tine in frau egoismul – toata ura. Totusi, ura ramane, si poate izbucni in orice moment.

Chiar si in viata de zi cu zi, vedem cum se unesc oamenii, iar apoi brusc si pe neasteptate, ura apare intre ei si se porneste un razboi. Aceasta se intampla pentru ca oamenii creaza conexiuni intre ei bazate pe “corectii” care se pot destrama in orice moment. Este asemenea unei Europe “unite”, unde exista 30 de tari diferite, toate fiind despartite de opozitii reciproce. Oricat ar incerca sa construiasca “o casa comuna”, poate exploda si poate incepe un al treilea razboi intr-o clipa!

Brusc o ura teribila va aparea, un tip pe care nu l-au mai experimentat pana acum. Toate uniunea la care incearca ei sa ajunga acum va servi drept combustibil pentru ura. Si pentru toate astea nu e nevoie decat de un chibrit.

In ascensiunea noastra spirituala, doar Creatorul este garantul faptului ca asta nu ni se va intampla, cu conditia de a Il include in uniunea noastra!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: