Drumul simplu şi dificil

Ramchal “Da’at Tevunot (Cunoaşterea motivelor): Realitatea omului este construită cu o înţelepciune infinit mai profundă. Creatorul a făcut numeroase creaturi măreţe şi fiecare dintre ele exercită funcţiile lor. Nimic nu este în van şi totul este bazat pe un singur fundament: Creatorul doreşte munca omului care corectează toate defectele creaţiei şi se ridică, grad după grad, până ce se ataşează la sfinţenia Creatorului. Şi totul trebuie să sufere mari transformări pentru a atinge perfecţiunea universală.

Scopul creaţiei este asigurat printr-un proces foarte lung, profund şi complex, nici simplu, nici uşor şi depinde de modul în care persoana reuşeşte să organizeze un suport în vederea recunoaşterii obiectivului pentru sine.

Dacă ea se alătură unui grup, se include în el, dacă ea înclină capul, atunci ea aude mesajul care vine de la prieteni şi încearcă să se conecteze cu ei şi profesorul şi avansează. Până când nu completează toate aceste corecţii este evident că nu va atinge scopul creaţiei.

Acest obiectiv este atins pe toate cele 125 de grade de avansare. Fiecare conţine tot ceea ce este cu adevărat important, cei care fac bine şi singura diferenţă este în ce măsură o persoană o percepe.

A treia parte a Cursului zilnic de Cabala, 03.07.2013, “Nu este nimeni în afară de El”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed