Du-te și câștigă pentru fiecare

Se spune: Du-te și câștigă pentru fiecare, adică noi schimbăm în mod constant dorințe și împliniri unul către celălalt și toată lumea îi dă celuilalt sau îl umple cu ceva. Lumea noastră este un sistem întreg, global și integral, în care este necesar să furnizăm o acoperire a fiecărei dorințe, cu care vom plăti pentru relizarea și împlinirea ei.

Pentru ca acest întreg sistem să atingă starea sa finală de perfecțiune și armonie, în care toate dorințele vor fi umplute și vor primi acoperire, toată lumea trebuie să obțină un ecran asupra dorinței. În alte cuvinte, toată lumea trebuie să aibă o acoperire, bani, pentru a plăti pentru nevoile lor.

Nu este necesar să plătești cu bani. Cineva poate plăti cu o atitudine bună, un zâmbet, un serviciu reciproc sau prin muncă: Îmi dai ceva și îți dau și eu ceva. Nu trebuie să fie un schimb pe bază de bani, deoarece definița de bani este mult mai largă decât doar bacnotele.

Banii sunt plata pentru împlinirea dorinței, care măsoară nevoia și împlinirea. De fapt, noi nu știm cât de mare este o dorință, pentru că ea este ascunsă de noi. Împlinirea vine de Sus și noi nu putem spune nimic de ea  în avans. Numai după cantitatea de efort depusă putem judeca valoarea a ceva, putem observa cum nevoia și împlinirea ei se întâlnesc prin efortul meu, ecranul meu. Aceasat este singura cale de a face o auto-evaluare.

La sfârșit, banii măsoară valoarea Partzuf-ului meu spiritual, valorea omului. Cu cât mai mare este ecranul, abilitatea lui de a ține legată dorința de Lumină, cu atât mai mare este persoana. Și cu cât mai mare este o persoană, cu atât este mai aproape de Creator, care este definit de banii ei, asta este, de aria acoperiri, ecranul.

În lumea noastră, banii se transformă într-o acoperire a egoismului. Nu acoperim egoul cu ei, ci numai îl creștem și încercăm să îl satisfacem, în mod egoist. Ca rezultat, noi rămânem goi deoarece împlinirea nu poate fi primită și ținută în mod egoist. Dacă împlinirea intră fără un ecran antiegoist, ci doar pe seama banilor noștri falși, egoismului nostru, ea imediat dublează dorința și noi rămânem de două ori mai goi decât înainte.

Înseamncă că cei drepți câștigă de două ori, în timp ce cei păcătoși pierd de două ori, asta este, ultimii se simt de două ori mai goi. Dar acest gol interior este, de asemenea, revenirea lor, pentru că, la sfârșit, îi va conduce la corecție, care este numită calea suferinței.

Astfel, lumea noastră se dezvoltă datorită realizării dorințelor egoiste. În final, ne găsmi într-o criză teribilă, inevitabilă. Nu este o criză monetară; este o criză a folosirii egoiste a banilor. Este un proces gradual și noi suntem pe cale să fim martorii scopului său deplin, în viitorul apropiat. Va dezvălui în paralel cu folosirea greșită a egoului, exploatarea celorlalți și așa mai departe – toate viciile egoismului vor fi revelate deodată.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala 3/1/11, Lectie despre bani

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: