Dualitatea Luminii Si Dorintei

Este scris ca totul depinde de dorinta. Pe de alta parte, totul este creat de Lumina si dorinta este doar o urma a Luminii. Deci, cum se poate asa ceva?

De fapt Kabbalah vorbeste din punctul de vedere al Lumii si cateodata al Kli-ului. N-ar trebui sa uitam ca aceasta dualitate este tot timpul prezenta. Niciodata nu vorbim despre Lumina, separat de dorinta sau despre dorinta, separat de Lumina. Vorbim despre dorinta care simte cum Lumina ii schimba forma. Dorinta numeste aceste forme, “Lumina”.

O forma raportata la alta se numeste Lumina impotriva Kli-ului. Kli-ul Celui de Sus in relatie cu Kli-ul celui de jos este considerat Lumina. Vorbim despre calitati ce sunt relative. Cel de Sus este cel ce daruieste mult si, prin urmare, se numeste Lumina raportat la cel de jos. Cel de jos este cel care primeste mult si este, prin urmare, numit vas sau Kli.

Suntem obisnuiti cu vasele metalice sau din sticla si care sunt umplute cu cate ceva. Dar in spiritualitate nu este nicidecum cazul. Calitatea de a darui, care exista in interiorul vasului se numeste Lumina. Calitatea de a primi este Kli. Dar toate aceste sunt calitatile dorintei. Intodeauna vorbim despre dorinta ca fiind singura, si despre cresterea sau scaderea ei. Forma sa cea mai inalta se numeste Lumina, iar forma sa cea mai de jos de numeste Kli. Prin urmare Creatorul (Boreh) se numeste Bo-Reh (vino si vezi). Asta pentru ca IL vedem in interiorul Kli-ului propriu. Forma altruismului ce este imprimata in interiorul Kli-ului se numeste Lumina, Creatorul.

Acestea sunt concepte foarte importante pentru ca ele ne corecteaza in directia buna cu scopul ca noi sa trecem de bariera si sa intram in lumea spirituala invatand sa ne raportam la dorintele noastre, corect. Toate sunt doar forme diferite ale primirii si daruirii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed