Efortul aduce Lumina

Din scrierile lui Rabash, Shlavey Ha Sulam, Articolul 16, 1984 Importanta Daruirii: Regula este, daca cineva vrea sa atinga un anumit scop si stie ca acesta este imposibil de atins fara efort, atunci acel cineva depune efort si ignora restul. Si daca o persoana se angajeaza in studiul Kabalei si in munca interioara, inseamna ca el are o nevoie spirituala si se asteapta sa primeasca ceea ce doreste. Prin urmare, inainte de a incepe munca sa, cineva trebuie sa examineze ce anume se asteapta sa primeasca, ca rezultat al acestei munci, adica ce rasplata asteapta de la aceata munca? Si cand o persoana incepe sa cugete la asta, o multime de ganduri ii vin in minte, si ii este destul de greu sa inteleaga ce doreste cu adevarat.

Noi avem inotodeauna indoieli si dubii : Pentru ce imi trebuie asta, de ce fac asta? Nu cunoastem adevaratul motiv, pentru ca acesta este ascuns noua. Aceasta mare lacuna, a dubiilor pare fara sfarsit si multi inceteaza treptat sa analizeze aceste intrebari. Cu cat se afunda cineva mai mult in ele, cu atat mai multe intrebari apar in el; intre timp, viata cotidiana curge in continuare. Si astfel, cineva se opreste sa se gandeasca mai bine la asta si nu mai cauta raspunsuri.

Dar de ce ne-a pregatit Creatorul atatea analize, atatea cai si ganduri, cum ar fi de ce, pentru ce, si cum? Nu pot scapa de aceste ganduri, si cu cat ma gandesc mai mult la ele cu atat devin mai confuz. Chiar a fost dorinta Lui sa cad in disperare si sa renunt la tot? Daca nu imi clarific in intregime totul, daca nu imi revelez noul nivel, nu voi avansa. Deci, de ce imi pune El atatea obsatcole in cale?

Creatorul, face asta pentru ca, doar cei care cauta sa atinga daruirea, sa devina ca El, si au vointa de a munci pentru a veni la El. Am incercat sa ating daruirea si am realizat ca nu stiu nimic, ca sunt total in intuneric, si, deci, am nevoie de ajutor de Sus. Pe de o parte, sunt gata sa dau totul pentru ca efortul depus imi garanteaza puterea de a merge spre scop. Daca am investit mari eforturi in atingerea scopului, nu pot abandona atat de usor. Am investit deja atat de mult! Sunt pregatit sa platesc pentru a nu pierde investitia facuta.

Daca inteleg ca daruirea exista si ca trebuie sa o ating prin orice mijloc, neincrederea in puterea mea da nastere adevaratei mele rugaciuni.

Din partea 1 Lctia zilnica de Kabbalah 24.06.10, Articolul Problema Daruirii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: