Egoism si Arvut

Din cauza naturii sale, egoismul nu se simte recompensat daca sacrifica ceva de dragul celorlalti. Nu ne putem imagina facand asta, deci ne simtim bine. As putea sa imi imaginez ca voi profita de garantia reciproca, dar nu vad nevoia sa ma anulez in fata altora.

Aceasta este greseala pe care comunistii au facut-o: Au vrut sa foloseasca legea Arvut (garantia sau responsabilitatea reciproca), dar fara Creator, forta care implementeaza aceasta garantie si unificare. Fiecare se ridica deasupra lui insusi, isi pierde egoismul, se anuleaza, dar apoi energia de a face munca dispare.

De aceea, pentru ca sa urcam si sa ne unim, trebuie sa atasam forta Creatorului noua insine de la bun inceput. De altfel, nimeni in afara Lui nu va putea stabili o conectare intre noi pentru ca aceasta conectare se manifesta deasupra egoismului.

Creatorul a creat legile pe care El le implementeaza. Putem sa ne purtam doar din consideratie ca El este al treilea participant care determina rezultatul final si prezenta sa in fiecare actiune. Acest rezultat este intotdeauna in favoarea Sa si tu intodeauna te anulezi in raport cu El. Apoi, a treia componenta la care de obicei tu nu te gandesti preia pozitia centrala: El este Inceputul, Sfarsitul si definitia Intregului.

In acel punct, scopul meu se schimba. Vreau sa aspir inspre acest partener si sa fac totul pentru El. Sistemul este pentru El; eu sunt pentru El; prietenul este pentru El. In acest fel urcam la nivelul completei daruiri deoarece Creatorul este proprietatea proprietatii de daruire pe care o atingem intre noi.

Din Lectia zilnica de Cabala 10/15/10, “Arvut”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: