Egoismul Provoaca Propriile Suferinte

Nu Creatorul ma face sa sufar. Dorinta care nu seamana Luminii Superioare, se desteapta in mine si simt aceasta nepotrivire drept suferinta, cu privire la sanatate, bani, onoare, putere, siguranta, consort, copii si restul lumii. Simt presiunea, greutatea si alte neajunsuri.

Cine sau ce este gresit? Dorinta mea care se opune Luminii. Ea este cea care da nastere sentimentului de suferinta din mine. Acest sentiment nu vine din partea Luminii. Lumina este repaos absolut; ea este buna si aduce bunatate atat celor drepti cat si celor nevolnici. Eu sunt neasemanator Luminii, trasaturile mele sunt cele care se deosebesc de Lumina.

De exemplu, daca o dorinta de 10 kg se naste in mine, voi deveni echivalentul Luminii in proportie de 10 kg. Aceasta inseamna sa am de cladit “intentia de dragul daruirii” acelei dorinte si astfel imi voi putea gasi “micuta” mea Lume a Infinitului. Dupa aceea dorinta va creste pana la 12 kg, iar eu va trebui sa corectez intentia mea de daruire pentru cantitatea suplimentara de 2 kg, si apoi ma voi simti intr-o Lume a Infinitului, mai mare, si asa mai departe.

Dorinta mea egoista este in crestere de la o zi la alta. Oricum, daca vreau doar sa folosesc dorinta crescuta, mai mult prin exploatarea altora in folosul meu – in loc de a ma pune in legatura cu ei si rasplatindu-L pe Creator cu alte parti ale sufletului comun – atunci voi simti suferinta care provine de la acea dorinta. Egoismul sufera datorita propriei sale opuneri fata de Lumina care il inconjoara. Noi ne fabricam singuri suferintele si nu Creatorul. El este perfect, cum s-ar putea schimba?

Chiar acum sunt scaldat intr-o mare de Lumina. Insa daca nu incerc sa devin asemeni Lui, pana acolo incat sa imi fie revelate acum gandurile si dorintele, ma voi simti rau, iar maine, ma voi simti chiar mai rau decat azi.

Incearca sa devii asemeni Luminii in fiecare clipa. Lumina este rasplata si iubirea fata de celalalt; ea este unificarea universala. Toate dorintele particulare, sufletele individuale, se vor uni si aceasta unica si mare dorinta va deveni asemeni Luminii.

Cum sa infaptuiesc aceasta? Cum pot sa ajut acest proces? Incepe prin a te gandi la el si vei vedea ca suferintele vor ceda. Deodata vei intelege ca dorinta ta, acea aspiratie catre Lumina, este de fapt asemenea ei. In acel moment te vei simti ca insasi Lumina, insusi Creatorul. Ai metoda si mijloacele in acest sens.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed