Este ceva ce nu poti ascunde

Intrebare: Daca o pesoana cade din cercul comun, nu va sparge uniunea prietenilor?

Raspuns: Acum inca tot nu vad ca faptele oamenilor arata ca uniunea a fost facuta… Exista priincipii clare in aceasta privinta.

Pentru inceput: O persoana se ingrijeste in mod constant de intarirea grupului? Are grija de intentia prietenilor sai ? Vrea ca ei sa fie in urcare si sa se simta increzatori ca isi vor ainge scopul ? Se lupta pentru toate acestea ?

Si apoi:  Creste el cu adevarat dispozitia prietenilor sai ?  Le da acestora incredere si realizarea importantei scopului ?

Poti sa ii spui unei persoane sa faca asta nu numai cand se simte, dar in toate starile, chiar si atunci cand este suparat sau lipsit de orie putere. Vazand lipsa sa de putere, se intoarce inspre grup inca odata si incearca sa primeasca forta de la el.

Problema nu este ca el se simte rau si doreste sa isi ridice spiritual, ci ca proasta dispozitie nu il indreptateste sa dea putere grupului si sa aiba grija de unitate. De aceea, chiar si cand este lipsit de forta, se intoarce inspre prieteni, dar nu de dragul sau ci pentru ca il doare ca nu poate ajuta cat timp este in starea asta.

Sunt si alte semne clare: Cat de mult ii pasa sa se asigure ca grupul are cea mai buna ordine de studiu si cea mai buna organizare in toate conteaza ca sa poata avansa pe calea spirituala mai usor si mai repede ? Ii pasa de asta din adancul inimii sau trateaza in mod formal ca o datorie ?

Asta este ceva ce nu poti ascunde. Poti spune cat de important este grupul si scopul pentru o persoana.
Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala  10/24/10, Scrierile lui o Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: