Este dificil sa fii o fiinta umana

O persoana alege intre adevar si minciuna, dar atunci cand ajunge la dulce versus amar nu are nicio sansa, pentru ca este evident ca va alege intotdeauna ce este bun si dulce, fata de rau si amar. Sunt incapabil sa prefer o stare rea, uneia bune. Totusi, daca vad adevar vs. Fals, impotriva dulce vs. amar, atunci este posibil sa aleg adevarul amar, o senzatie rea, pentru ca adevarul imi este mai important.

Acestea sunt doua dimensiuni diferite: Nivelul animal face analiza dulce vs. Amar, in timp ce nivelul uman face analiza adevar vs. minciuna, pentru ca o persoana munceste prin credinta deasupra ratiunii. Daca vei urca la a lua in consideratie numai adevarul, care include toate celelalte forte si posibilitati, inseamna ca atingi unitatea cu Creatorul.

Totusi, daca tu ai consideratie numai pentru  dulce sau amar, atunci faci o analiza si alegere la nivel animal. Un animal nu va face niciodata o greseala la nivelul lui. El va alege intotdeauna ce este bun pentru sine. Totusi, nu va progresa catre nivelul uman. Natura nu ne va permite sa ramanem la nivelul animal si ne va forta sa ne dezvoltam.

La nivelele mineral, vegetal si animal ale naturii, analiza la nivel animal al comportamentului vine numai din analiza dulce sau amar, unde cineva prefera ceea ce este dulce. Pe de alta parte, o fiinta umana face o distinctie intre doua nivele: animalul din ea care face analiza dulce sau amar si fiinta umana care face analiza adevar versus minciuna. De aceea, o persoana este intotdeauna tulburata, mergand intre animalul si umanul din ea, cautand ce sa aleaga. Ea cauta un compromis, pentru ca vrea ce este dulce dar vede ca de preferat si cel mai important lucru este adevarul.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 17.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: