Este Economia Sau Ceva Mai Mult?

Ceea ce economistii, politicienii, sociologii, si cercetatorii politici numesc “criza”, de fapt nu este. Criza reala soseste atunci cand o persoana trebuie sa gaseasca un raspuns sau va muri. Cabalistii au scris ca aceasta conditie va ava loc, si apoi va trebui sa revelam metoda unitatii si garantiei reciproce si sa o prezentam lumii.Acesta este destinul poporului lui Israel.

De aceea intreaga lume ii acuza pe Evrei pentru problemele lor. Trebuie sa explicam mai intai tuturor Evreilor ca tebuie sa ajungem la garantia reciproca, pentru ca fara ea nu putem rezolva nici o problema. Noi nu putem exista in nici o forma rationala; asta este posibil doar deasupra naturii, in garantie reciproca. Catre asta ne impinge situatia curenta, si oamenii incep sa simta asta.

Valurile de proteste, care nu s-au terminat inca, reprezinta reactia oamenilor la necesitatea de a face ceva cu ei insisi. Oamenii cer dreptate sociala, locuinte, salarii mai mari, diverse beneficii, insa in realitate nu este asa. Nu este o coincidenta ca seful comisiei schimbarii sociale scrie ca aceste cerereri contin dorinta unei compensari interioare insa nu bani. Unei persoane ii lipseste in interior ceva, si nu se plange de probleme materiale. La final, asa cum a concluzionat seful comisiei, oamenilor le lipseste iubirea si unitatea.

Si asta este adevarat. Observand legile naturii, vom vedea ca asta este ceea ce se cere de la noi. Criza prezenta este globala si integrala. Cu alte cuvinte, noi descoperim ca suntem conectati unul cu altul, depindem unul de altul, si suntem legati prin nenumarate legaturi tehnologice, vituale, comerciale, si altele, atat de puternice incat este imposibil sa le rupem. Interdependenta noastra a devenit totala.

Suntem contopiti unii cu altii, ne uram unii pe altii, ne simtim nesiguri si neajutorati in masa de sapte- miliarde de oameni, care cer unii de la altii, stabilesc creante, si arata cruzime. Nu exista sfarsit pentru asta. In fiecare moment, Natura, ne “forteaza” din ce in ce mai mult, si nu stim unde sa scapam de asta, asemeni unui cuplu casatorit in care partenerii se urasc, insa pentru moment nu pot divorta si se cearta intre patru pereti.

Iata cum ne simtim in realitate astazi. Cabalistii scriu ca aceasta este o stare minunata, ca nevoia de a gasi o solutie la problema se va manifesta in final in popor si in lume. In primul rand, va fi solutia economica, de care depinde viata noastra materiala. Natura incepe cu  elemente de baza si ne impinge catre unitate. Ca rezultat, va trebui sa ne unim doar pentru a ne salva, asa cum in cele mai vechi timpuri fiii lui Israel au trebuit sa fuga de foamete in Egipt. Literalmente, acelasi proces are loc in vremurile noastre.

Din Lectia 1,  Congresul Achziv 9/1/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: