Este Foarte Important De La Cine Invatati!

Un elev care doreste sa dobandeasca intelepciunea de la un profesor trebuie sa o primeasca in forma corecta, intr-un anumit mod de actiune superioara a mintii. Acelasi lucru are loc in anumita masura in scolile obisnuite, deoarece fiecare dintre noi se naste ca materie prima care mai traziu este modelata si umpluta cu o anumita cunoastere.

Noi primim intotdeauna de la altii atat esenta cunoasterii cat si forma exterioara in care este imbracata. Asa se intampla in radacinile spirituale superioare si in lumea noastra. Deci este foarte important de la cine invatati. Cunoasterea este transmisa in acelasi mod prin carti fara contactul real cu autorul. Chiar si in stiintele coprorale noi dobandim intotdeauna cunoastere ca si cum „Lumina Directa este imbracata in Lumina care se Intoarce”.

Deci este cu atat mai adevarat cand vorbim despre intelepciunea Cabala. Aici pentru a transmite o informatie, trebuie sa existe o conexiune numita „de la gura la gura”, o conexiune a „spiritului in spirit” care inseamna ca Lumina care se Intoarce trebuie sa fie compatibila intr-o anumita masura in daruire si primire. Desigur, ele sunt la niveluri diferite, insa exista o anume asemanare intre ele si astfel cel inferior poate primi iluminarea de la cel superior.

Acestea sunt actiuni intentionate care au loc in intelegerea si recunoasterea unei persoane cand exista o revelatie spirituala.

Daca in stiintele exterioare suntem preocupati de continutul interior, de cunoasterea in sine, in intelepciunea Cabala suntem preocupati de forma exterioara, de adeziune si apoi in ea, in masura adeziunii, primim Lumina Interioara, si nu altfel.

Din partea a 1 a Lectiei Zilnice de Cabala 04/09/2012, Lectii despre Importanta Ravului

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed