Este loc pentru toate

Nici macar in lumea materiala nu aveam oportunitatea sa devenim o natiune care traieste in propria tara, in tara noastra, daca nu ne corectam mai intai spiritual. Doar fortele care vin de sus ne cladesc aici conditiile materiale.

In general trebuie sa intelegem cat mai bine ce inseamna lumea materiala. Nu este un scop, ci cel mai mic, cel mai extern mijloc de a incepe ascensiunea. In aceasta realitate materiala  foarte gresita, care se afla la cel mai jos nivel, trebuie sa incepem sa facem munca de unificare pentru a intra in lumea spirituala.

Apoi ne vom intoarce spre toate celelalte natiuni si le vom arata aceasta munca, astfel incat si ei sa se uneasca. Ca rezultat, noi toti, intreaga lume devenim un singur intreg, o familie si vom urca spre nivelul spiritual. Este singurul mod de a ne realiza destinul, scopul existentei noastre.

Trebuie sa acordam intregului importanta cuvenita: lumea noastra in comparatie cu lumea spirituala; natiunea materiala a lui Israel, in comparatie cu analogul spiritual, statul material Israel in comparatie cu statul spiritual Israel. Totul trebuie sa aibe locul sau, conform scopului final. Exact asta determina importanta obiectului si mijloacele de a-l folosi.
Din partea a 4a a Lectia zilnica de Cabala 5/10/11, “Mostenirea Tarii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: