Etapa Eterna A Diseminarii

Intrebare : Cand va trece faza diseminarii, vei vorbi din nou despre unitate?

Raspuns: Faza diseminarii nu se poate sfarsi. Din scrierile lui Baal HaSulam: “Ma bucur ca am fost nascut intr-o generatie in care este permisa revelarea intelepciunii adevarului”

Intelepciunea Cabalei este revelarea Creatorului  catre fiintele create in lumea noastra, si nu revelarea numai catre cei ce stau acum in fata mea. Revelarea Creatorului reprezinta realizarea planului Creatorului in lumea noastra, pentru ca noi suntem ghizii Lui, mediatorii , un element artificial. De accea, revelatia noastra nu constituie revelarea Cabala, ci este o conditie prealabila.

Cand vorbim despre revelarea Creatorului in lumea noastra, ne referim la revelarea Lui explicita catre 99% din umanitate. Aceasta se numeste Cabala! Dorintele celor 99% reprezinta sufletul tau, kli –ul tau, vasul tau. Atunci , incepi sa aspiri catre Creator!

Dar astazi, cand lucrezi singur, intr-o camera inchisa, pregatindu-te pentru realizarea personala, nu il vei putea revela pe Creator in acest fel. Scopul nostru este sa preluam dorintele maselor, ridicandu-le catre Creator si cerand ca acestea sa fie implinite. Atunci Lumina Superioara nu va trece pe langa tine, ci prin tine catre mase pentru a se revela in forma dorita de mase. Atunci incepi sa revelezi Creatorul.

Dar Creatorul nu va fi revelat catre mase, ei doar vor incepe sa se simta bine datorita unitatii si vor avansa din ce in ce mai mult. Gradual, din pricina sentimenului de utilitate al unitatii, ei isi vor schimba atitudinea “ Unitatea inspira viata in noi, ne ajuta, ne da posibitatea sa ne organizam mai bine, atat singuri cat si in famililie. Unitatea este nemaipomenita”.

Ei vor incepe sa adimire unitatea, sa o respecte pe aceasta precum si forta manifestata prin ea, nu rezultatul, nu faptul ca am realizat o recuperare , ci mijloacele prin care am realizat aceasta, prin unitate si cu utilizarea fortei descoperita in unitate. Acum respect aceasta forta, o iubesc, o caut.

Astfel, dorul pentru forta unitatii se dovedeste a fi punctul din inima! Pana la urma, ma simt bine asa. Iar acum doresc sa ma identific cu aceasta pentru ca ma face sa ma simt bine. Hai sa fiu egoist ( si in noi, la inceput, se intampla in acelasi fel) , dar sunt deja conectat cu aceasta forta si o caut in continuare. Si deja incepe sa ma afecteze in mod diferit si sa ma transforme intr-un altruist. Asa merg lucrurile.

Dar masele sunt doar cu un grad sub noi, asadar ei incep cu un kli simplu, egoist, in care va aparea mai tarziu punctual din inima. Iar noi vom incepe cu punctual din inima si vasul, Kli, simplu si egoist. La cel mai de jos nivel, la oamenii care sunt sub nivelul nostru, este ca si cum am avea procesul in interiorul nostru, si doar atunci ne vom ridica. Aceasta conditie speciala ne este oferita noua!

Din Lectia Zilnica de Cabala 8/25/13, intrebari si raspunsuri cu Dr. Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: