Eu Sunt Cel Mai Rau Dusman Al Meu

Intrebare : Care este cel mai mare dusman al unei persoane in munca spirituala?

Raspuns : Cel mai rau dusman este persoana insasi, calitatile ei, care sunt opuse Creatorului! Ele ne sunt dezvaluite treptat, pe masura in care noi ne putem opune lor. In caz contrar am fi paralizati si incapabili sa facem o singura actiune interioara sau exterioara. Prin urmare, taina ne este dezvaluita treptat, aratandu-ne ca noi nu existam in realitate ca ceva individual!

O mica parte din adevar mi se dezvaluie, numai in masura in care sunt capabil sa-L cuprind pe Creator. In ceea ce priveste toate celelalte ganduri, dorinte si calitati nu am demonstrat cat de mult sunt controlat de sus. Este insuflat in mine ca eu, aparent, hotarasc totul pe cont propriu. Cu alte cuvinte, numai treptat imi este dezvaluit ca eu de fapt nu exist- sunt doar o marioneta trasa de fire.

Cu toate acestea, in masura in care sunt capabil sa ma anulez pe mine in fata mediului meu si a Creatorului si sa-mi folosesc libera alegere am independenta asigurata. O oportunitate imi este dezvaluita pentru a ma construi folosind din ce in ce mai multe din partile minore ale personalitatii mele independente pana cand ma ridic la intreaga mea maretie. Asta inseamna ca eu am sa exist in adeziune cu Creatorul – in dorinta opusa, dar in acelasi scop.

Rezulta ca noi nu am iesit niciodata de sub autoritatea Fortei Superioare, dar, progresiv, ascunderea se diminueaza in functie de dorinta noastra de a adera la Creator. Este ca si cum o perdea se da la o parte din fata mea. La inceput sunt intr-un intuneric de smoala in care cred ca exist si ca sunt independent. In masura in care sunt capabil sa accept faptul ca sunt neajutorat, sa indur aceasta lovitura interioara, aceasta rusine si sa aderez la Creator, cortina va fi ridicata din ce in ce mai mult pentru mine si tainuirea va disparea.

Totul depinde de senzatiile mele. Starea insasi nu se schimba – numai perceptia mea se schimba.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: