Eu sunt pentru Iubitul meu si Iubitul meu este pentru mine

Intrebare: Care este diferenta dintre Lumina pe care incercam sa o atragem din Zohar si Lumina care ne anuleaza si ne intoarce la nivelul animal?

Raspuns: Exista doar o singura Lumina, dar felul in care este perceputa depinde de noi.  Este la fel ca electricitatea, care fie incalzeste, fie raceste ceva, in functie de ce anume alimenteaza.

Cum este perceputa Lumina, depinde de pregatirea persoanei, dar Lumina insasi nu se schimba – nici intensitatea sa, nici natura sa. Este scris ca Creatorul este in reapaus, El este bun si face bine, Lumea Infinitului.

Sistemul de conexiuni al sufletelor, care a fost creat de Creator in Lumea Infinitului, imi devine revelat, pas cu pas. Natura relvelarii lui depinde de pregatirea mea, de atitudinea mea fata de proces – daca doresc, sau nu.

Cand vad procesul ca ceva de dorit, deoarece ma aduce mai aproape de Creator si asta este cel mai important lucru pentru mine, atunci simt ca Eu sunt pentru iubitul meu si El este pentru mine. Asta inseamna ca sunt intotdeauna intr-o stare de ascensiune, sunt drept pentru ca justific toate actiunile Creatorului. Sunt in Lumea Infinitului, in pace.

Totusi, daca doresc sa fiu mai aproape de El numai atunci cand acest lucru imi aduce un beneficiu, atunci iubirea mea depinde de ceea ce primesc. Asta inseamna ca merg din ascensiuni in caderi, in functie de felul in care simt si, din acest motiv, sunt un pacatos. Depind de conditii si nu de iubire. Totul se schimba – cateodata in bine, cateodata in rau. Astfel, ceea ce se schimba nu este Lumina, ci eu insumi – atitudinea mea fata de Iubitul meu.

Putem vedea asta printr-un faimos exemplu: o tanara femeie (sufletul, Shchina, Malchut) tanjeste sa fie cu saracul ei iubit (Zeir Anpin, Creatorul), de dragul iubirii deasupra oricarui calcul, in timp ce familia ei (rudele egoiste, Klipot) sunt impotriva acestei uniuni si ele ii propun un alt petitor – unul care este bogat si doreste numai impliniri si totul este calculat.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 15.09.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: