Eu sunt Primul si Eu sunt Ultimul

Trebuie intotdeauna sa facem o verificare reala si pragmatica, fara niciun fel de iluzii, la ceea ce hraneste dorintele noastre si la ceea ce inseamna ca avem la dispozitia noastra si, totodata, trebuie sa fim constienti de natura lor imperfecta si de posibilitatea de a fi corectate. Cand avem aceasta atitudine fata de realitate descoperim ca suntem intre doua oferte: „Eu sunt Primul si Eu sunt Ultimul” iar in mijloc avem ocazia sa facem alegerea libera – sa atragem forta de corectie.

O atragem dupa principiul „vom face si vom auzi” sau, cu alte cuvinte, ne vom uni in grup si in timpul studiului urmeaza sa chemam Lumina care Reformeaza. Astfel, descoperim ca toate starile noastre sunt programate de Sus, de la inceput, din planul Creatiei, din adeziunea planuita pentru viitor. Lumina genereaza aceste stari pentru a ajunge la dorinta noastra pentru placere si pentru a actiona in interiorul ei intr-o forma specifica, de la cel mai usor catre cel mai dificil. Deci, avem permanent posibilitatea de a alege.

Cateodata este ascuns de noi faptul ca nu-i nimic in afara de El. Uneori suntem chiar in ascundere totala; in timp ce alteori, noi alegem aceasta ascundere pentru noi insine. Acesta este modul in care avansam: de la El care este Primul, prin noi insine, catre El care este Ultimul.

Totodata, trebuie sa intelegem ca totul are loc numai in interiorul conexiunii, unitatii sufletelor. Acolo a avut loc ruperea si tot acolo Creatorul a trezit Reshimot-urile specifice. Noi trebuie sa tindem spre corectia noastra numai in acest loc al deconectarii pentru a putea descoperi unitatea exact in acest loc.

Din acest motiv trebuie sa fac tot timpul munca practica incercand sa ma unesc cu prietenii si sa evoc unitatea generala. Astfel, eu ma aduc pe mine si pe intreaga lume spre bunatate. Primul impuls catre aceasta mi-a fost dat de Creator, dar dupa aceea, Lumina vine si face toata actiunea in functie de efortul meu, dezvaluind pe Primul si pe Ultimul in acelasi punct al unitatii pe care noi l-am obtinut.

Rezulta ca tinta eforturilor noastre este sa ne iubim aproapele ca pe noi insine, iar ultimul pas pe aceasta carare ne ridica la gradul de iubire pentru Creator. Iubirea pentru ceilalti este pregatirea Kli-ului, pe cata vreme iubirea pentru Creator inseamna ca El vine ultimul si completeaza actiunea.

Din prima parte a Daily Kabbalah Lesson 10/21/10,. „Eu sunt Primul si Eu sunt Ultimul”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: