Evadand cu orice pret

Baal HaSulam, „Arvut”: Porunca „iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti” nu poate fi observata la un individ ci numai prin acordul unei intregi natiuni. Si de aceea a durat pana cand au iesit din Egipt, fiindca doar atunci cand au devenit demni sa observe asta.

Intreaga masura a marii dorinte omenesti la fel ca si intreaga masura a aversiunii fata de ceilalti trebuie sa se manifeste in interiorul omului. Marimea dorintei lui este Faraonul, rezultatul respingerii  lui este Muntele Sinai, iar masura aspiratiei lui la Creator este Moise. De aceea, intreaga poveste biblica a exodului din Egipt este subliniata in interiorul sufletului omului.

Si pana atunci, el nu are nevoie de metoda Cabalei; el nu are nevoie de corectii. El nu depune efort de schimbare, nu este gata sa fie ca un om cu o singura inima impreuna cu ceilalti si nu cere ajutor de la Creator.

Acest strigat este gata sa apara in grup, dar inca trebuie sa ajungem la el. Apoi vom descoperi ca avem intr-adevar de-aface aici cu o metoda: mijlocul de corectare a dorintei.

Si apoi ei au fost intai intrebati daca fiecare membru al natiunii in parte este de acord sa ia asupra lui aceasta porunca. Si cand ei au fost de acord cu asta, li s-a dat metoda.

Ce este aceasta intrebare care este pusa la toti? Intr-adevar Creatorul ii intreaba? Si ce semnifica acordul lor?

Cu alte cuvinte, o dorinta, o lipsa, destinata precis corectiei, trebuie sa se manifeste in interiorul omului. ”Vrei sa-ti corectezi natura spre daruire, sau nu? Esti sigur ca asta este ceea ce vrei? Esti gata sa te unesti cu prietenii? Esti incapabil sa o faci, dar vrei sau nu unitate?

Acum tu trebuie sa vrei sa scapi de ego (Faraon) cu orice pret, chiar daca asta inseamna sa treci Marea de Sfarsit (Marea Rosie). „Sa evadezi cu orice pret”- asta este ceea ce trebuie sa simta toti. Daca aceasta este situatia, atunci noi suntem gata sa ne unim si sa primim forta de unificare numita „Lumina care Reformeaza”. Asta este ceea ce noi numim daruirea metodei, daruirea Torei pe Muntele Sinai.

Din a cincea parte a Lectiei de Cabala 7/24/2011 „Arvut”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: