Examinand corectitudinea caii

Este foarte simplu sa determini daca drumul este unul spiritual: Cu tot ceea ce esti de acord nu are legatura cu spiritualitatea! Numai contradictiile pe care mintea si simturile nu le accepta, care sunt nedorite si ne provoaca repulsie, numai acestea au legatura cu spiritualitatea. Ar trebui sa lucram la acestea in special.

Daca simt ca o anumita stare nu imi va aduce niciun beneficiu, fie in simturi fie in minte, atunci, prin ridicarea deasupra acestei stari speciale, pot incepe sa construiesc spiritualitatea. Cel mai probabil, in aceasta stare va fi imposibil sa ma cumpar si nu voi cauta un profit egoist; mai degraba, in scopul de a ma ridica deasupra acestei stari, voi avea nevoie de ajutorul Creatorului. Cu alte cuvinte, ma verific in mod constant. Cat de mult rezista corpul meu la munca mea? Si pentru mine, acesta este semnul avansarii mele spirituale corecte.

Mai departe, trebuie sa examinez de ce o fac. Poate vreau sa ma depasesc si urmaresc niste scopuri personale. Sau poate vreau sa gasesc iubirea Creatorului, care este repulsiva corpului meu, senzatiilor si mintii mele egoiste. Si caut iubirea care este construita pe ura impotriva gandurilor egoiste si dorintele despre sine.

Deseori, totusi, nu incercam sa transcedem corpurile noastre si regretam ca nu suntem in stare sa muncim conform mintii si sentimentelor noastre continute in corp. In loc sa ne uitam la o stare care este in afara senazatiilor si a mintii dorim sa fim in ea.

Mai intai si cel mai important, trebuie sa impingem corpul in jos, impreuna cu sentimentele si mintea, sa fim deasupra lor, sa nu le luam in calcul. Asta este, le iau in consideratie, dar numai pentru a ma ridica deasupra lor. Asta se numeste credinta deasupra ratiunii. Dar in loc, eu regret: De ce nu este nimic revelat in ratiunea mea, astfel incat sa actionez ca o persoana sensibila si sa stiu ca am intelect si taria personala pentru a avansa corect…

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 30.08.10, Cand o persoana stie ce inseamna frica de Dumnezeu

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: