Exercitii de Daruire

Scrierile lui Rabash, “Scopul Grupului”: Pentru a obtine daruirea catre Creator, este necesar ca intii sa daruiesti omului, iar asta se numeste iubirea pentru aproapele tau.

Natura noastra este complet opusa iubirii pentru cel de aproape. Ma iubesc doar pe mine. Toate calculatiile mele, fie ca sint constiente sau nu, sint construite exclusiv pe beneficiul personal.

Modul in care stau, felul in care arat, modul in care gindesc – toate acestea sint trecute prin filtrul propriului ego, lasindu-ma doar cu lucrurile care imi pot aduce beneficii sau care pot fi o amenintare. Totul trebuie sa serveasca binele meu propriu. Asta este natura mea.

Totusi, trebuie sa ating daruirea universala, iubirea universala, forta eterna a Creatorului, viata eterna. Si ca sa fac asta, trebuie sa fac exercitii preliminare in grup. De aceea, Rabash continua:

Iubirea pentru aproapele tau, este posibila doar atunci cind te respingi pe tine.

Una inlocuieste pe cealalta. Daruirea si receptia nu pot trai impreuna una cu alta.

Am 613 dorinte si ca un intreg, aceste dorinte actioneaza doar pentru binele propriu. Aceasta este situatia la inceput. Apoi incep sa le tai „bucatica cu bucatica”, incepind de la cea mai usoara dorinta si progresind catre cele mai dificile.

Acesta este modul in care ma corectez, pas cu pas si in locul dorintei egoiste, dobindesc dorinta de a darui. Intre timp, in restul dorintelor mele, ramin inca in intentia „pentru binele propriu”. Astfel corectez parti din mine.

Totusi, exista o conditie: daca am corectat macar una dintre dorintele mele de dragul daruirii, atunci celelalte nu mai pot ramine in intentia egoista. Si acesta este motivul pentru care ele trebuiesc restrictionate.

Am un vas larg si la inceput este orientat in intregime catre auto-beneficiu. In primul rind fac o restrictie si doar atunci sint capabil sa transform prima, cea mai mica dintre dorinte, in daruirea catre ceilalti.

Deci, am o mare dorinta. Fac o restrictie asupra ei si apoi tai cel mai mic strat din mine. Din acea bucatica, sint capabil sa daruiesc. Intre timp, restrictia domina asupra tuturor celorlalte dorinte. Apoi tai un al doilea strat, apoi al treilea si acesta este modul in care le corectez, unul cite unul.

Doua dorinte nu pot exista intr-o persoana: una indreptata spre sine si una catre daruire. In fond, ele sint opuse una celeilalte. Pentru a fi capabili sa dobindim chiar si cea mai mica dorinta de daruire, toate celelalte dorinte trebuie sa fie restrictionate.
Din Lectia 5 de la Congresul WE! 4/1/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: