Exista Intelepciune Ascunsa In Lucrurile Simple

Intregul nostru suflet este construit prin ascundere – prin faptul ca ne restrictionam dorinta de a primi prin tot felul de metode. Prima ascundere este o ascundere simpla. Dar dupa aceea incep sa cercetez ce restrictionez, in ce dorinta ma manifest mai putin, si ce vreau de la mine .

Intreaga mea receptie poate sa fie doar de dragul daruirii, asta inseamna ca eu construiesc patru nivele de ascunder: ascundere dupa ascundere dupa ascundere…. Si astfel incep sa inteleg importanta Creatorului.

Dar nu vom fi niciodata capabili sa intelegem adevarata sa grandoare in acest fel (poate doar in noua realitate, la finalul corectiei). De fapt, acum suntem limitaiti sa percepem doar ce poate exista in interiorul restrictiilor ce le-am construit .

Nu putem sa apreciem nimic din ceea ce ni se reveleaza in mod clar, decat daca le ascundem de noi.. Cand a persoana ni se descopera, incepem sa o percepem in mod direct, si nu o mai respectam deoarece acum avem tot ce are si ea. Persoana mi s-a revelat, ma trateaza intr-un mod simplu, iar o tratez intr-un mod simplu .

Valoarea se naste din ascundere. Dar in spiritualitate, nu jucam “jocuri politice”, ci ne revelam pe noi insine. Mai precis toti trebuie sa se ascunda pentru a putea sa “atinga” pe noi .

De exemplu, un profesor in relatia cu un student se deschide si ii devine aproape. Dar studentul trebuie sa faca o restrictie asupra sa, deoarece asta e singurul mod in care va putea sa primeasca ceva de la profesor. Altfel profesorul ii va aparea simplu iar studentul nu va putea sa-i “absoarba” intelepciunea.

Din aceasta cauza Cabalistii au avut un comportament simplu, in timp ce studentii au avut responsabilitatea sa faca o ascundere pentru asta.

Din partea intai a Lectiei zilnice de Cabala 7/21/11, Shamati

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: