Existam in Lumea Infinitului

Noi existam in oceanul Luminii Infinitului care contine toate numele sacre ale Creatorului. Aceste nume trebuie sa devina relevate in dorintele noastre in masura similaritatii cu o calitate particulara a Creatorului inclusa in aceata Lumina Infinta. Aceasta forta generala, Lumina, este numita Tora. Desigur, astazi suntem incapabili sa o cunoastem si sa o apreciem. Este dincole de capacitatile si dorintele noastre.

Totusi, iata ce putem face: Daca dorim sa devenim similari iluminarii care ajunge la noi din Lumina infinita, putem obtine o similaritate partiala si o putem simti in noi ca revelatia numelui sacru al Creatorului. Sanctiatea este deasupra corpului; este daruire sau calitatea Bina. De fapt, numele Creatorului este un vas spiritual, Kli, sau o dorinta corectata (adica dorinta cu intentia de a darui).

Datorita puterii Luminii, dorinta noastra obtine o asemenea forma (intentie) incat poate stabili o conexiune cu Creatorul, asa cum se spune, cu Lumina Torei (numele Creatorului). In acest fel, fiind influentati de Or Makif (Lumina Inconjuratoare), revelam gradual calitatile si actiunile separate din noi, care sunt similare cu Lumina Torei.

Toate aceste sunt percepute si evaluate in noi si in relatie cu noi (primitorii), in masura in care suntem similari cu calitatile Luminii conform legii echivalentei de forma. Numai devenind similari cu Lumina vom fi capabili sa o simtim.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala,11.08.10, Trebuie intodeauna sa discerni intre Tora si munca

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: