Fa Ca Momentul Sa Fie Etern

Scopul Creatorului este de a ridica omul la nivelul sau. Ce inseamna acest lucru? Noi ne percepem vietile prin prisma dorintei de a primi, care a fost creata de catre Creator. Aceasta calitate este singurul lucru care exista in afara Lui, motiv pentru care ne simtim in permanenta neimpliniti. Intotdeauna ne lipseste ceva si aspiram la o oarecare forma de placere. Dar Lumina care umple dorinta de a primi dispare imediat. Anuleaza dorinta, iar dorinta nu simte implinire.

Astfel, deoarece ne percem viata in interiorul dorintei pentru placere, viata noastra este perceputa ca fiind temporara si trecatoare, un loc in care totul dispare. Fiecare moment trece pe langa noi si dispare, in loc sa ramana si sa devina completat de fiecare moment care urmeaza. Pe de o parte este dorinta, iar pe de alta parte este placerea. Cand cele doua se intalnesc, ele se neutralizeaza, chiar si atunci  cand placerea este minima.

Acesta este motivul pentru care intreaga viata a noastra este alcatuita din aceste intalniri minuscule si punctiforme intre dorinta (Kli) si Lumina, care dispar imediat. Acest proces continua pana la sfarsitul vietii noastre. Spre exemplu sa presupunem ca avem un fragment de dorinta – cateva milioane de mici portiuni ale dorintei de a primi, care ni se reveleaza una dupa alta. La polul opus fiecarei portiuni exista Lumina care aduce cu sine implinirea acelei portiuni. Atunci se intalnesc – si dispar. In momentul in care ne-am epuizat fragmentul de dorinta, viata noastra ia sfarsit, si intreaga existenta, odata cu ea.

Cu toate acestea, daca de-a lungul acestor intalniri ale dorintei cu Lumina ai fi capabil sa obtii o stare unde Lumina si dorinta se prind una pe alta si raman impreuna, atunci vei incepe sa simti Lumina, care e perceputa in interiorul dorintei ca fiind eterna, viata fara de sfarsit. Lucrurile stau astfel, deoarece momentul anterior ramane cu tine, de asemenea. Atunci are loc urcarea ta deasupra senzatiei timpului. Opresti in loc momentul si dobandesti existenta eterna! Acesta este intregul certificat al vietii spirituale care este eterna si perfecta. Acestea sunt cele ce pot fi obtinute aplicand intelepciunea Kabalei.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: