Facand muzica cu Vantul Superior

Există o problemă foarte mare în Cabala: această ştiinţă este descrisă utilizând un limbaj alegoric. Este scrisă într-o manieră foarte dificila. Folosind exemple ciudate, expresii, Cabalistii se adreseaza noua, oamenilor din această lume, încercând să ne spună cum să facem încercări pentru a intra în Lumea de Sus. Ei încearcă să ne spună ceva despre Lumea de Sus, despre calităţile la care noi ar trebui să aspiram.
Această limbă nu este extrem de simplă. Trebuie să încercăm întotdeauna s-o traducem în limbajul  sentimentelor până când fiecare cuvânt vine sa rezoneze cu sentimentul corect într-o persoană. Fiecare cuvânt trebuie să „traga” unele sfori in mine, dand naştere unui răspuns interior.

Până ce se întâmplă asa, textul este neclar pentru noi. Este absolut extern, nu ne atinge, şi noi nu îl percepem  sau adaptam în noi, şi nu acţionam în acord cu el. Trebuie sa găsim modul de a simţi ceea ce autorul vrea să ne transmită. Acesta este cel mai important lucru. Citirea unui text cabalistic este ca acordarea unui instrument muzical. Dacă îl acordam în mod corect, atunci acest instrument va începe să cante de la sine.

Este scris că regele David a avut o harpă agăţata pe perete şi la miezul nopţii, când vântul de nord suflă prin camera, harpa cântă. Noi suntem la fel. Dacă ne acordam în mod corect la forţa externă, vom începe să-i simtim influenţa şi dorinţa şi sa ne potrivim in calităţi, ajungând la o rezonanţă cu ea şi „vibrand” ca ea. Asta este ceea ce trebuie sa obtinem.

Din lecţia de la Moscova din 1/16/11, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: