Faceti o calatorie in lumea senzatiilor spirituale

Intrebare: Unde anume ar trebui sa imi investesc eforturile, atunci cand Zohar-ul nu imi trezeste sensibilitatea?

Raspunsul meu: Mai intai, trebuie sa evocam in mod artificial sentimente, in interiorul nostru, pentru ca treaba noastra devine mai usoara cu orice poate sa ne influenteze ego-ul. De aceea pregatirea, munca de grup si garantarea reciproca sunt esentiale. Toata Cartea Zohar este scrisa in acest mod de grup.

Impresiile nu vin de la sine; trebuie sa lupti pentru ele, pentru ca asa vei putea sa iei parte la aceasta calatorie fascinanta. Ea te respinge, dar tu tot vii in ea, iar si iar, de mai multe ori – intri si iesi din ea in fiecare clipa. Asta e toata lucrarea ta: tu impingi ca sa intri, in timp ce esti impins ca sa iesi!

Imagineaza-ti ca toti prietenii care stau langa tine au experienta acestor vibratii interioare ale Cartii Zohar, pe cand tu nu le ai! Asta pentru ca iti neglijezi prietenii. Trebuie sa vrei sa te unesti cu ei! Creatorul actioneaza in ei, indiferent daca ei isi dau seama de asta. Totul depinde de tine, de cat de mult patrunzi in ei si gasesti revelarea Creatorului in unitatea cu prietenii tai. Intre timp, poate ca ei nici nu banuiesc ca se intampla asta.

Trebuie sa lupti pentru realizarea nevoii de a ajunge aici. Trebuie sa te trezesti pe tine, in mod artificial, de la punctul zero, pana ce devii „tensionat”, ca atunci cand incerci sa pornesti o masina, pana ce motorul se aprinde, in cele din urma. Asa ar trebui sa te analizezi pe tine insuti – sau, ca sa fim mai exacti, asa analizezi modul in care te-a facut Creatorul. Incearca sa te abordezi in diferite moduri, cu grija si intelegere, ca si cum ai studia un animal necunoscut, care isi tot arata diferitele fete si de care de fiecare data trebuie sa te apropii in alt fel.

Insa in cazul acesta nu functioneaza nimic, in afara de dorinta ta si de intelegerea ca ai nevoie de asta. Toate teoriile, explicatiile si graficele sunt in urma ta. Acum, studiind Zohar-ul, patrundem in lumea senzatiilor spirituale. Mai tarziu, cand incepem sa o simtim, ne vom intoarce din nou la mintea noastra si vom incepe sa ne analizam senzatiile. Dar deocamdata nu avem senzatiile, ca un bebelus care nu poate sa vorbeasca, pentru ca nu intelege ce simte.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: