Faraonul si Creatorul

Intrebare: Ce putem invata de la Faraon?

Raspuns: Putem invata loialitatea fata de Creator. Are grija de aceasta activitate cu credinta si cu sarguinta. Este cu adevarat servitorul Creatorului.

De fapt, avem de-a face cu o forta mecanica ascunsa in natura. Pe fiecare cale si la fiecare grad, in fiecare molecula si atom, in fiecare combinatie si relatie, se calculeaza cum sa iei in posesie tot ceea ce ai putea avea. Este un program intern unic care activeaza in fiecare particula a creatiei, in fiecare sistem, in fiecare combinatie.

Asta este de fapt „Faraonul”: este ceva comun, omnipotent si prezent in fiecare dorinta, in toata realitatea creata. Nu lasa nici o mica parte a creatiei singura nici macar pentru o secunda. Printre stele si galaxii, in lumea noastra si in celelalte, este un program integral, universal. Si asta este ceea ce trebuie sa invatam de la Faraon: o apropiere perseverenta, fara compromisuri de responsabilitatile noastre.

Mai mult, in locul vechiului program, trebuie sa ne asiguram ca instalam unul nou. In afara de asta, aceasta imbunatatire ii apartine Faraonului: Il angajam si fara nici un motiv il stergem pentru ca nu este util. Promovarea spirituala este intotdeauna instalata peste programul deja existent. Lucram cu Faraonul la dorinta noastra de a primi, inlocuind intentia egoista cu cea altruista, in timp ce dorinta Faraonului ramane asa.

Avem intentia si dorinta de a primi, care este un sistem activ, prestabilit. Asta este ceea ce exista. Apoi transformam intentia aceasta in daruire, in timp ce pastram dorinta de a primi. Astfel intram in realitatea spirituala, cea care va fi.

Dedesubt se afla Faraonul, deasupra Creatorul si sunt opusi unul celuilalt. Aceasta tranzitie este facuta pe calea Luminii.
Din partea a 4a a Lectia zilnica de Cabala  4/22/2011, Scrierile lui  Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: