Felul In Care Ne Vedem Noi Comparat Cu Al Creatorului Nu Da O Imagine Frumoasa

Intrebare: Ce este spargerea Kelim-a Vaselor, cand au penetrate calitatile Creatorului, calitatile fiintei create?

Raspunsul meu: Am fost creat ca un receptor si pot intelege doar implinirea. Lumina Superioara m-a influentat si m-a suprimat  – mi-a aratat calitatea de a darui si mi-a insuflat rusinea pentru egoismul meu. Toate astea au fost facute pentru mine de forta Luminii. Cand  voi vedea Lumina, imi voi dori s-o imit. Totusi, in interior imi voi pastra rusinea ce-am simtit-o anterior.

Este ca si cand m-as gasi pe mine insumi intr-un grup de oameni profunzi care vorbesc despre muzica, literatura si arta si eu imi doresc sa seman cu ei. Sunt mandru de mine si cand ma gandesc la ce eram inainte sa ajung la ei, ma simt rusinat. Dar cand ii parasesc si vad ca totul este permis: nu mai exista dorinte rusinoase, este in regula sa minti si sa te angajezi in tot felul de murdarii si, prin urmare, incep de asemenea sa gandesc si sa actionez in acest fel, gandindu-ma ca acesta este adevarul vietii.

Cu alte cuvinte, fiinta creata a fost sub influenta Luminii, dar aceasta nu-i esenta sa interioara; aceasta nu este corectarea. Avem nevoie de intuneric cu scopul de a incepe sa stralucim asemeni Luminii si sa corectam toate mizeriile din interiorul creatiei. Dorinta egoista ce a fost initial opusa Creatorului trebuie corectata, nu doar restrictionata.

Deci, cum poate fiinta creata sa fie ‘pacalita’ sa faca asta si fortata sa se descopere pe sine? Este ca si cum te superi continuu pe cineva pana cand acesta isi arata adevarata fata. Asta s-a intamplat cu siguranta creatiei cand a avut loc spargerea Kelim- Vase (calitatile).

Totusi, creatia nu stie nimic despre asta inca. Ea exista sub influenta Luminii. Este ca si cum eu m-as alatura unui grup de oameni buni si apoi as incepe sa ma simt merituos, respectabil si curat. Apoi, brusc, are loc un fel de cesiune si intregul adevar este descoperit – toata lumea afla cine sunt. Imaginati-va ce rusine voi simti de aici! Am vrut sa fac acelasi lucru ca si ei: sa primesc de dragul altruismului, dar cand vine vorba despre afaceri, tot raul din mine este descoperit.

Creatorul si fiinta creata sunt plasati unul langa altul, si sunt separati de o bariera subtire numita Parsa. Daca spargem acest perete, atunci creatia va descoperi ca tot raul este in ea, comparat cu toata bunatatea care exista in Lumina. Pare ca si cum ei au fost unul langa altul si, deodata, peretele (Parsa) dintre ei s-a spart si acum ei stau fata in fata!

Vei vedea apoi cat de bun si altruist este Creatorul – dar uita-te si la tine! Fara aceasta revelare a naturii tale in contrast cu a Creatorului, nu poti atinge similaritatea cu El.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: