Femeia este locul unde schimbările au loc

Pentru a influenţa barbatii intr-un mod sănătos şi puternic, femeile trebuie de asemenea să se unească, dar acestea ar trebui să se unească cu o înţelegere a principiilor muncii noastre şi a ce anume să ceară de la barbati. Pentru a face acest lucru, ele trebuie să ştie ce este Lumina pe care au nevoie s-o atraga barbatii şi la ce trebuie să dea naştere.

O femeie în spiritualitate este o forţă chiar mai mare decât un barbat. Un barbat este doar o forţă, un ecran, în timp ce o femeie este locul unde tot felul de schimbări au loc. Ea naşte o nouă treaptă şi o hrăneşte. Conceptia, cultivarea, şi maturizarea,toate acestea se află în partea feminina a sufletului colectiv sau individual.

În ceea ce-l priveşte barbat, el ofera doar Lumina. Se spune că el „oferă albul,” şi aceasta completeaza rolul său, aşa cum a fost. După aceea, el locuieşte in interiorul unei mame şi prin intermediul ei, furnizează forţele pentru a dezvolta sufletele.

În ceea ce priveşte puii, totul vine de la mama, partea feminina. Toata creşterea spirituală trece printr-o femeie, iar partea feminina este cea care naşte suflete. Acelaşi lucru este menţionat în Tora. De exemplu, „Avraam” şi „Sarah” sunt două părţi ale sufletului, care dau naştere unui nou suflet şi starea lor mai avansata este considerată ca fiind „Isaac.” Cine-i da naştere? Evident, este Sarah.

Noi trebuie să funcţionam cum ne dicteaza natura. Fiind aliniati cu natura materiala, vom trece de la ea la cea spirituală, datorită căreia vom realiza ceea ce ne-am propus să facem, fără a ne afecta pe noi înşine.

Vice-versa, cu cat mai mult ne daunam prin tolerarea egoismul nostru, cu atât mai mult vom striga pentru „egalitatea” care, în realitate, ruineaza familiile şi societatea şi cu atat mai puţine vor deveni şansele noastre. Unii politicieni pot beneficia din asta, dar nu si noi.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 3/6/11, in Femeile

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed