Fericiţi sunt cei care-L caută pe Creator

Aşa cum este cântat în piesa…”A cânta pentru El, cântec pentru El…fericiţi sunt cei care-L caută pe Creator”. Toată munca noastră depinde de aceasta – suntem capabili să ne examinăm, în critică şi discernăminte dezagreabile interioare, astfel că, prin noi înşine, în forţele noastre, să dezvăluim răul, înainte ca să cădem prin constrângere, „în timpul normal” ?

Este necesar să se dezvăluie înainte de asta, în „accelerarea timpului”: prin angajarea în conexiune, chiar dacă este împotriva naturii noastre, dezvăluind răul şi găsind un remediu înainte de lovitură.

Deoarece, în tratament, există o parte de otravă, o parte din şarpe, astfel încât nu poate fi plăcut. Şi, dacă suntem capabili să găsim remediul în avans, atunci vom progresa ca lucrători ai Creatorului, cerând de la El.

Prin urmare, nu trebuie să ne temem de dezvăluirea răului sau că răul va fi revelat. Principalul lucru este de a vedea această revelaţie corect. Până ce tot acest rău şi defectele vor fi revelate în final, nu vom ajunge la bine;  le vom dezvălui doar cu o bună pregătire, pentru a descoperi boala ca să fie remediată. Deoarece, fără discuţie, „răul” există deja. Dacă un gând, o dorinţă, un îndemn, apar în om, acesta este un semn că exista deja, în el, înainte. Dar, dacă-l evidenţiem în noi, prin pregătirea corectă, atunci noi vom deschide această „cutie a Pandorei” şi vom corecta rapid şi uşor toate păcatele, ceea ce se numeşte calea scurtă şi agreabilă. Dar, dacă noi nu suntem pregătiţi pentru o asemenea dezvăluire şi nu o dorim, atunci vom merge pe un drum lung, dureros şi dificil, până ce, în cele din urmă, va fi dezvăluit.

Este imposibil de a preveni, total, durerea, dar trebuie să fie o durere pentru vindecare, ca un om care merge la chirurgie, tratează o rană sau primeşte o îngrijire dentară. Nu este agreabil, dar suntem de acord că, în consecinţă, totul depinde de pregătire. Şi, dacă o bună pregătire este realizată, atunci grupul, comunitatea şi grupurile mondiale sunt pregătite pentru a vedea revelarea răului şi, apoi, „Fericiţi sunt cei care-L caută pe Creator” şi vom avea ce să cântăm Lui despre aceasta.

Pregătirea Cursului zilnic de Cabala, 25.02.2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: