Ficatul, Inima si Creierul Spiritual

Intrebare: De ce ficatul are drept corespondent spiritual starea unui embrion de vreme ce exista organe mult mai importante, precum creierul sau inima?

Raspunsul meu: Un embrion reprezinta cele mai mici dorinte, dorinte ce abia au inceput sa se dezvolte. Ele mai sunt numite si ficat

Pe masura ce aceste dorinte se dezvolta si devin tot mai mari, ele sunt numite inima. Dupa ce se dezvolta si mai mult ele sunt numite creier.

Aici vorbim de aceleasi zece Sfirot care ne sunt revelate intr-o forma mai dezvoltata, mai profunda, mai bogata si mai complexa conform secventei ficat -> inima -> creier.

Ramurile lor materiale din aceasta lume au de asemenea, aceleasi calitati. De exemplu, sa presupunem ca ti-ai rani ficatul, dar chiar daca ramane doar o parte din el, ficatul totdeauna se va regenera si va creste. Doctorii afirma ca este precum un sarpe: ii poti taia coada dar ea va creste la loc. Lucrurile stau astfel deoarece ficatul corespunde primului nivel, numit neanimat sau Nefesh.

Acelasi lucru nu poate fi facut si cu inima, deoarece aceasta deja corespunde unui nivel total diferit – Ruah. Acest organ deja este independent; in timp ce ficatul, pe de alta parte, se anuleaza si isi indeplineste functia mecanic. Prin contrast, inima functioneaza autonom, participand pe cont propriu, rezultand ca apartine nivelului Ruah.

Creierul insa este mult mai avansat si apartine nivelului Neshama (suflet); este conectat cu spiritualitatea. Creierul nu actioneaza supunandu-se naturii sale precum inima sau ficatul. In schimb este conectat cu Nivelul Superior. In alte cuvinte, primeste instructiuni si hrana din spiritualitate, lucrand ca un receptor de informatie spirituala.

Aceste lucruri devin evidente si prin observarea activitatii acestor organe. Ficatul purifica sangele iar sangele apartine nivelului neanimat. Acesta este rolul ficatului: de a curata corpul de reziduuri, de a functiona pe post de muncitor la salubrizare.

Inima furnizeaza intregului corp forta vietii si miscarea. De aceea este numita Ruah-spiritul vietii. Totusi, aceasta inca nu este viata insasi, doar spiritul ei. Viata insasi vine din suflet-Neshama.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: