Fiecare are propria lui lumea

Tora , “Exodul ” ( Mishpatim ) , 22:17 : Nu vei lasa sa traiasca vrajitoarea”.

O persoana este o lume intreaga, este ca si cum lumea se gaseste in ea. Daca vorbim despre lumea interioara a unei persoane, atunci o „vrajitoare” nu este nimic altceva decat propriul atribut. Fiecare dintre noi doreste sa creada in ceva, tragem ceva din urma noastra, din timpul copilariei noastre, chiar si ceva tendinte sumbre, concepte si credinte din vremurile indepartate..

Asta de fapt nu are niciun loc in lume. Potrivit Cabalei, lumea este absolut corporala, chiar si spiritualitatea lumii este corporala, ca toata lumea intreaga. Noi trebuie sa consideram aceasta intr-o maniera in intregime realista. Tot ceea ce vom realiza sunt chestiuni cu care putem lucra. Deci, trebuie sa luam in calcul numai legile si atributele pe care le descoperim.

Cabalistii au descoperit atribute chiar mai profunde decat cele descoperite de oamenii de stiinta. Ei lucreaza cu aceste atribute si realizeaza experiente, incercari si contra-incercari, analize si sinteze. Toate aceste cunostinte sunt acumulate dintr-o generatie in alta, fiecare generatie progreseaza si descopera natura mai profund.

Deci, nu este loc pentru religii sau erori, pentru ca atitudinea fata de lume trebuie sa fie in functie de aceasta lege important, care este ”un judecator nu are decat ceea ce ochii sai pot vedea” ceea ce inseamna ca nu exista alte mijloace de realizare. Din aceasta cauza nu trebuie sa discutam despre diferite religii sau convingeri.

Dupa Cabala „a crede” se refera la atributul daruirii, atunci cand o persoana face un efort si se ridica deasupra atributului sau de a primi si a ajuns la daruire. De asemnea, o ”vrajitoare” inseamna o persoana care crede in fenomene naturale ce sunt total irealiste. Vorbim despre o realitate care se repeta si poate fi studiata de persoane diferite, la momente diferite, ceea ce este un fenomen stiintific ce poate fi probat, insemnad astfel ca este un fapt concret. Noi nu ne bazam decat pe fapte!

IntrebareCe se intampla daca cineva iti cere sa-i probezi si sa-i arati?

Raspuns: Este imposibil de probat sau aratat ceva. Dace eu nu vad bine si nu am ochelarii si tu-mi spui ca acolo este un dulap, eu te pot crede? Dupa toate, eu nu pot proba asta.

Asta inseamna ca eu trebuie sa dobandesc cateva atribute prin care pot proba sau contrazice ce spui tu. In acest caz, eu astept lucruri care in realitate nu exista pentru mine. Astfel, pentru ficare persoana, lumea exista doar in masura in care aceasta il afecteaza.

IntrebareCe inseamna cand spuneti si explicati unei persoane ca ea trebuie sa verifice totul si sa nu va creada?

Raspuns: Nu, eu nu-i impun aceasta imagine. Nu spune unei persoane ca ea trebuie sa astepte, pentru ca acum, acesta nu este capabil sa vada oricum, pentru ca nu stie ce este un dulap, atata timp cat nu a vazut unul inca. Am explicat cum sa reuseasca sa-si impinga limitele sale pentru a reusi.

Doar aceia care strudiaza Cabala, nume care vine de la verbul „a primi”, vor primi din ce in ce mai multe cunostinte. Este vorba numai despre a dezvolta noi modalitati de realizare intr-o persoana, prin care ea de fapt atinge totul de una singura.

Din KabTV “Secrets of the Eternal Book” 5/27/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: