Fiecare dintre noi scrie Cartea Creatiei

Acum Creatorul ne arata un sistem universal, integral si perfect, in care fiecare este conectat cu ceilalti: in economie si in viata de zi cu zi, in bunurile de consum si in toate. Acest sistem este atat de strans si toate partile sale sunt atat de interconectate incat noi nu putem schimba nimic in interiorul lui, indiferent cat de tare incercam sa il influentam. Pe de alta parte, orice amestec sau incercare din partea noastra de a schimba acest sistem conduce la reactia negativa a acestuia, totul pentru a ne directiona spre indeplinirea corecta a gandului Creatorului.

Trebuie sa intreprindem tot felul de actiuni in interiorul nostru pentru a ne face compatibili cu acest sistem. Sistemul superior este exact sistemul de gandire si emotii; este programul pe care Creatorul il arata ca fiind El Insusi. Este sistemul garantiei reciproce, al dragostei fata de ceilalti si al daruirii universale, un sistem al gandului Creatorului.

Noi trebuie sa devenim ca El, aducandu-ne toate insusirile din ce in ce mai aproape de completa concordanta cu acest sistem, pana cand ajungem sa fim inclusi si uniti cu el si acest proces trebuie sa aiba loc fara deosebire intre noi. Aceasta inseamna ca ajungem la integrarea completa avand o “minte activa.”

In acest proces atingem gandirea, simtirea si cunoasterea Creatorului, maretia Sa. Devenind similari sistemului superior, legaturilor dintre toate elementele sale, noi ne construim sufletul comun – o societate speciala. Si, ca rezultat, realizam dintr-o data ca suntem una cu Creatorul in calitatile noastre.

Calitatile Creatorului sunt primii noua Sefirot proiectati in Malchut. Malchut este dorinta noastra de a primi, care devine similara cu Creatorul prin dobandirea primilor noua Sefirot si prin adoptarea calitatilor lor.

Creatorul se dezvaluie El Insusi prin primele noua Sefirot. Asadar copiind si amprentand aceasta matrice in Malchut–ul dorintei noastre, noi construim zece Sefirot ai Luminii Reflectate de jos in sus, ca raspuns la cei zece Sefirot ai Luminii Directe care vine de sus in jos. Prin aceasta devenim pe deplin egali cu Creatorul.

Malchut-ul amprentat, acesti zece Sefirot se sparg in “613″ dorinte individuale, insemnand  corectii sau porunci, plus sapte porunci suplimentare numite “de Rabanan,” care constituie un nivel spiritual deosebit de inalt (GAR al unui nivel). Pe drumul catre adeziunea completa cu Creatorul, descoperim diferite Lumini corespunzatoare cu dorintele corectate si, astfel, revelam de fiecare data nume noi ale Creatorului, adica modul in care El se dezvaluie in dorintele noastre. Numele Creatorului este o forma de revelare a Sa.

Construind noi nivele spirituale (Partzufim), noi cream matrice de HaVaYaH, in care este revelat Creatorul, umplandu-le cu Lumina, insemnand cu continut diferit: “Aleph” (Hassadim) sau “Yod” (Hochma). Astfel, numele Creatorului ne sunt dezvaluite prin intermediul TANTA (litere, puncte si semne deasupra literelor).

Apoi vedem ca, operand corectii asupra noastra, noi studiem intregul text al Torei: de la primul cuvant “Beresheet” (la inceput), pana la ultimul cuvant “Israel.” Toate cuvintele cu tot continutul lor (puncte, adica, Lumini), in aceeasi succesiune in care sunt inscrise in Tora, toate aceste stari trec prin dorinta noastra de a primi, dobandind forma literelor si cuvintelor.

Astfel ne corectam treptat, pana cand, ca rezultat al acestui proces, dobandim o gandire activa. Si atunci Tora, Creatorul, Lumina superioara, creatura corectata, numele sfinte si cele 620 de actiuni de corectie numite cele 620 de porunci, toate se contopesc in una.

Pentru acest motiv a creat Creatorul intregul proces, tocmai ca noi sa ajungem la El si sa atingem nivelul Sau. Si acesta este intelesul: “Sa aduca multumire fiintelor create.”

Din prima parte a  lectiei zilnice de Cabala10/21/2011, “Mintea care actioneaza”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed