Fiecare pas depinde de mine

Intrebare: E scris ca Creatorul ne trateaza cu mila. Ce inseamna asta?

Raspunsul meu: Daca Creatorul nu ne-ar trata cu mila, atunci nu am fi niciodata in stare sa ne corectam. La urma urmei, in starea noastra initiala, suntem incapabili sa deosebim raul de bine. Ca urmare, inclinam in mod natural catre rau, caci aceasta este calitatea elementara din care suntem creati.

Daca Guvernarea Superioara ar fi sa actioneze din partea raului cu aceeasi forta ca si din partea binelui, atunci noi am alege intotdeauna raul si am fi alungati din Lumea Superioara, la fel ca orice alt pacatos. Daca asa ar sta lucrurile, n-am putea niciodata sa atingem obiectivul.

De aceea, o corectare sau o adaugire se face de Sus, iar calitatile mele naturale, inerente nu sunt luate in considerare. Cu adevarat, Creatorul este cel care a creat inclinatia rea si, ca urmare, singurul factor luat in considerare este cat de bine pot sa utilizez mijloacele care mi s-au dat – grupul, invatatorul si cartile – pentru a face chiar si cel mai mic pas catre corectare, in ciuda propriei mele naturi. De aceea e scris despre Creator ca ne trateaza cu mila.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: