Fiecare zi aduce o noua revelatie

Intrebare: De ce scriu Kabalistii foarte des, ca ei nu vor sa adauge la ceea ce a fost spus de profesorii lor?

Raspuns: Este scris ca nu a fost profet mai mare ca Moise. Deci despre ce ar ma putea scrie Kabalistii, dupa acesta? Ce ar fi de adaugat la ceea ce este spus in Tora? Ei incearca sa dea o explicatie mai detaliata a revelatiei Creatorului de catre Moise. Ei primesc hrana din aceasta sursa primara si incearca sa o prezinte sudentilor, intr-un mod care sa le permita acestora sa inteleaga mult mai corect intelesul interior.

Comparand cu situatia cand noi doi mergem la magazin, cumparam mancare, si mai tarziu preparam aceasta mancare conform gusturilor noastre. Este scris ca tot ceea ce orice Kabalist ar putea revela a fost deja revelat de catre Moise pe Muntele Sinai. El a revelat Lumina Infinitului, care contine totul. Intre timp, prin corectia noastra, noi revelam parti a ccea ce exista deja.

Kabalistii din trecut, stiau mult mai mult decat adeptii lor, dar nu au stiut cum sa relateze revelarile lor. Cu munca noastra, aceasta generatie completeaza dezvoltarea generala si revelarea celor mai mari dorinte (NHY- Netzah, Hod, Iesod) si prin urmare cea mai mare Lumina (nivelul Neshama). Lumina mare Hochma vine in dorintele (Kelim) patriarhilor (KHB- Keter, Hochma, Bina) si cu fiecare lectie avem o mai mare intelegere a sistemului creatiei, care ne este noua revelat.

Deci care este esenta revelatiei lui Baal HaSulam? El a pus lucrurile in ordine, intr-un sistem in care totul este conectat. Stiinta Kabbalah este o revelare a conexiunilor interioare, o analiza si sinteza care actioneaza in paralel una cu alta, analiza partilor sale si a conexiunilor lor. Si toate acestea apar in fiinta create, in timp ce ea este hranita cu energie vitala, incepand de la nivelul hranirii la nivel animal si continuand in sus, pe gradele spirituale. Intreaga noastra viata consta in procese de fisiune si de fuziune.

Deocamdata, noi suntem incapabili sa revelam aceasta ordine. Noi actionam in conformitate cu principiul: Sa faci tot ce iti sta in putinta. Cu siguranta ca aceasta ordine exista, doar ca nu le-ati clarificat inca voi insiva. In prezent voi nu reproduceti toate actiunile Creatorului; voi va fataiti ca niste copii natangi. Totusi, actiunile voastre vor deveni gradat din ce in ce mai sensibile, si voi veti fi atenti sa nu mai faceti lucruri pe care nu le simtiti. In acest fel creste o persoana in spiritualitate.

Din partea 3 Lectia zilnica de Kabbalah 01.07.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: