Filtrează tot ceea ce este redundant

Cabaliștii au determinat legile grupului din propria experiență. Scopul creării unui grup este de a se conecta și de a deveni asemănător Creatorului. Grupul este format atunci când oamenii care doresc să atingă această stare se adună, și, desigur, grupul trebuie să înțeleagă de ce există. El include noi membri, care nu înțeleg sau percep încă acest lucru, dar intr-un timp foarte scurt, vom explica de ce există un grup, și non-coercitiv îi conducem treptat la această stare.

Grupul ar trebui să fie unificat și nu ar trebui să existe distorsiuni în el. Nu este o fabrica cu manageri și lucrători care le sunt subordonați. Nu există un astfel de lucru într-un grup care studiază Cabala; totul este colectiv.

Creăm diferite comisii, care servesc și ajută, susțin și organizează grupul, studiul, sărbătorile, mesele, etc. Toate acestea ar trebui să fie precis adaptate la unitatea de bază a fiecărui individ și a colectivului. Deși suntem diferiți, trebuie să fim în totalitate egali, unul este înțelept, altul este prostuț, nu se face nici o diferență, deloc. Toți sunt naturali așa cum sunt și esențiali în această formă specifică.

Imaginați-vă un mecanism cu unele din piesele sale mișcându-se rapid, iar altele mișcându-se încet, unele se mișcă la dreapta sau la stânga, iar altele gravitează în jurul unei axe. Fiecare are rolul său și principalul lucru este că toată lumea ar trebui să facă tot posibilul pentru unitatea generală. Celelalte condiții din grup sunt create ca rezultat.

Condiția principală este ajutorul reciproc și asta este ceea ce ne conduce la conexiunea dintre noi, deoarece o singură persoană nu trebuie să corecteze nimic. Fiecare dintre noi este un întreg absolut și nu este nimic corupt, cu excepția unui singur lucru, conexiunea cu ceilalți. De aceea nu acord atenție caracterului unei persoane, formei ei exterioare, obiceiurilor sale dezgustătoare, la nimic. Toate acestea nu mă interesează, folosesc un „filtru”, și nu văd toate acestea; cineva este roșcat, altul este plictisitor și unul mă enervează și mă atrag în orice mod doresc, dar nu-mi pasă. În spatele „filtrului” meu, trebuie să văd doar un singur lucru: atitudinea unei persoane față de conectare și unitate, deoarece acesta este singurul lucru care trebuie corectat în ea. Dacă lucrează la asta, este prietenul meu, iar dacă nu, este un străin pentru mine.

Nu ar trebui să încercăm să schimbăm nimic în noi cu excepția conectării cu alții, acest lucru este foarte important. Pierdem mult timp și putere în acest sens. Ar trebui să ne oprim să avem de-a face cu ceea ce nu este necesar, deoarece doar ne risipim și ne corupem pe noi înșine în acest fel. Trebuie să stai așa cum ești, nu ar trebui să pierzi nici un gram de energie în asta, investește doar în conexiune.

Atunci când acest lucru este clar, munca devine ușoară și reciprocă; ea devine o masă, o tânjire după reciprocitate și dragoste. Nu ar trebui să acordăm atenție la nimic altceva. Există doar o singură condiție: conexiunea dintre noi, iar grupul trebuie să-și concentreze permanent atenția spre ea.

Avem un drum lung de parcurs și la început multe distorsionări, neînțelegeri, iritații, izbucniri, etc, pot să apară. Dar există doar un singur lucru important și acesta este dacă o persoană cu adevărat tânjește după unitate. Dacă încearcă să crească acest îndemn în ea, atunci iau asupra mea toate celelalte probleme ale sale și o ajut.

Din Convenția de la Georgia 11/06/12, Lecția 2

One Comment

  1. Ce e de facut daca constati ca mintea nu te asculta ……..parca are propria ei vointa …………….in acest caz sunt bune meditatiile?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed