Fizica şi cuvintele lumii spirituale

Folosim limbajul emoţiilor sentimentelor în dorinţa noastră de primire, relativ la creaţie. Dar, dacă am putea utiliza limbajul forţelor, precum înţelepciunea Cabala: în ceea ce priveşte Masachim (ecrane), Aviut (grosime) şi forţele de atracţie şi respingere, aşa cum funcţionează natura şi nu cum simţim, ca urmare a acestor forţe ce lucrează asupra noastră, atunci am vorbi mai concret.

Ce este “importanţa Regelui”, de exemplu ? Este o forţă care permite unei persoane să efectueze acţiuni într-un anumit sens, este forţa de atracţie a Creatorului, măreţia Lui, importanţa, puterea credinţei, forţa dăruirii sau forţa primirii. Şi, dacă am putea utiliza acest limbaj specific, nu am filozofa şi nu ne-am înşela.

Cabaliştii explică faptul că, este posibil să se vorbească despre realitate în patru limbi, care sunt corelate cu cele patru niveluri ale materiei noastre, pentru că totul este doar în ceea ce priveşte cabaliştii şi revelaţia lor. Condiţiile precum, a adăuga sau a scădea în muncă şi credinţa în măreţia şi importanţa Creatorului, se traduc în limbajul vectorilor de forţe, relaţiile dintre forţe şi modul în care ele interacţionează. Prin conectarea în diferite forme, ele generează fenomene diferite.

Dar, dacă ne referim la atingerea noastră, la a pătrunde mai adânc şi a folosi aceste forţe şi nu la studiul nostru extern, atunci nu avem de ales. Nu putem folosi aceste concepte în mod automat, ca în lumea noastră, unde suntem la acelaşi nivel de acţiune aşa cum sunt. În lumea spirituală, întâi trebuie să începem să utilizăm aceste forţe şi deci, avem nevoie de un alt limbaj, limbajul sentimentelor, limbajul pentru a lucra cu ele.

Trebuie să ne ridicăm la nivelul în care forţele spirituale operează în sentimentele noastre, pentru a şti cum să le folosim. Această înţelepciune este numită înţelepciunea Cabala, primirea. Când începem să studiem adevărata realitate ca un ansamblu de forţe de operare, descoperim că, în spatele celor două forţe: forţa de dăruire şi forţa de primire, nu există decât o singură forţă, forţa Creatorului şi că nu este nimeni în afară de El.

Creatorul foloseşte aceste două forţe pentru a conduce creaţia şi, dacă noi dorim să ajungem la Cel care este deasupra acestei naturi de primire şi dăruire, trebuie să dezvoltăm aceste două forţe în combinaţia corectă, într-un real echilibru şi astfel să ajungem la El. Apoi, fizica lumii de Sus, înţelepciunea Cabala, care vorbeşte despre aceste forţe şi noi, care atingem aceste forţe în limbajul lucrării Creatorului, adică limbajul emoţiilor, sunt conectate în noi. Prin aceste două limbaje, extindem vasele noastre de percepţie şi suntem capabili de a simţi adevărata realitate.

Din pregătirea Cursului zilnic de Cabala, 22.09.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: